Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hibalistán szül.év eltérés javítása/helyesbítése

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: Bogika1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Mindentudók! Májusi bevallásunkra kaptam hibalistát: 1 főnek eltévesztettem a születési évét. A megküldött javítókóddal be is küldtem mégegyszer a 0708A-t, ahol az összerendelésnél csak azt az egy főt szerepeltettem (mivel csak az volt hibás, gondoltam én naiv, h csak azt kell).

Most látom, hogy  felkönyveltek a folyószámlánkra a májusi bevallást: csak azt az 1 fő adatait,a  többi sehol. Mi a teendőm?

1, Küldjem be mégegyszer a 0708A-t a javítókóddal és az összes ember adataival?

2. Küldjem be mégegyszer a 0708A-t a javítókóddal és az összes többi ember adataival, kivéve ezt az egyet, aki már fel van könyvelve? Vagy a javítókód nélkül, de akkor meg úgy kezelhetik, h késett bevallást???

Ugye ilyenkor nem kell bejelölnöm se a helyesbítés se az önellenőrzés kockát? Járulékadatok nem változtak. Köszönöm választok. Bogi

Bogika1

HozzászólásSzerző: HIDNA » hétf. jún. 25, 2007 4:16 am

Szia! A javításnál, minden felülíródik, emiatt az egész bevallást újra kellett volna küldeni. Mivel a folyószámlára felkerült, fel van dolgozva, csak önellenőrzéssel tudod helyesbíteni. Javítani csak az APEH felhívására lehet, még feldolgozás előtt. Klári
HIDNA

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » hétf. jún. 25, 2007 5:58 am

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: HIDNA » hétf. jún. 25, 2007 6:27 am

Szia! Véleményem szerint mindenképp önellenőrzés lesz, mert a folyószámlára csak egy fő adója került fel, tehát adófizetési kötelezettséget kell, hogy érintsen. Klári
HIDNA

HozzászólásSzerző: Bogika1 » hétf. jún. 25, 2007 4:52 pm

Köszönöm Mindenki válaszát. Jól értettem:

tehát beküldöm mégegyszer az egész májusi bevallást mostmár mindenki adataival - azt az 1 embert is újra, akit már felkönyveltek? S írjam rá a hibaértesítő javítókódját is. Ugye ilyenkor nem kell önellenőrzési pótlékot fizetni??? Természetesen az összes adónem helyes értékét június 12-én befizettük.  Köszönöm megerősítő (avagy cáfoló) válaszotokat is.  Üdvözlettel Bogika

Bogika1

Vissza: Elektronikus bevallás