Üdv minden fórumozónak!
Alkalmazottat nem foglalkoztató, főállású, havi ÁFÁ-s egyéni vállalkozónak kell januárban bevallani a 06582-n, vagy majd csak február 12-ig a 06584-en?
Üdv minden fórumozónak!
Alkalmazottat nem foglalkoztató, főállású, havi ÁFÁ-s egyéni vállalkozónak kell januárban bevallani a 06582-n, vagy majd csak február 12-ig a 06584-en?
Szia Compunet!
Ha a vállalkozó 2006-ban kötelezett volt, vagy önként választotta a havi járulékbevallást, akkor kellett a 06582-t január 12-ig beadni decemberről. Ha ez nem vonatkozik rá, akkor 2006. évről kell beadni a bevallást a 06584-en.
Üdv. kohnmari
A havi bevallásra vonatkozólag nem kell beadnia akkor a vállalkozónak, ha az 0-s lenne (ha nincs kivétje).
Szia Kohnmari!
Tavaly nem választottam havi járulékbevallást, és nem is voltam kötelezett rá. Nem is adtam be 06582-t, csak majd 06584-et fogok. Rámkérdeztek, és nem voltam benne biztos, hogy nem mulasztottam.
Köszi!
Szia Edina!
Szerintem 2007-ben a főáll EV-nek a 0758-ast mindenképpen be kell adni havonta, akkor is, ha "nincs kivétje", hiszen a járulékokról vallani kell, ha nincs járulék - mert mondjuk táppénzen volt, azt jelölni kell.
Üdv. kohnmari
Sziasztok!
A másodállású vállalkozónál van az, hogy nem kell beadni a 0-ást, csak akkor ad be, ha volt kivétje. Icu
Compunet!
Ha éves bevalló vagy -mint ahogyan azt írtad is- a 06584-et kell beadnod. Ennek 01 lapján jelölöd, hogy nem vagy kötelezett a 0603 és a 06084 bevall.beadására.
Köszi a pontosítást, így nekem is tisztább!
Edina
2007.01.31-ig 2006-os évről, 2007-ben havonta ha van alkalmazottad,ha nincs,mert kifizetői mínősítésben szolgáltatsz adatot4 Így szól a Tv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég