Adófórum

Adózási és számviteli információk

E-mail-cím változás bejelentése

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: kriszta4 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A 06180-as regisztrációs adatlapon bejelentett E-mail címemet szeretném megváltoztatni. Be kell- e jelenteni az APEH-nak, ha igen milyen formában?

Köszönöm.

kriszta4

HozzászólásSzerző: Rozalinda » kedd dec. 26, 2006 7:52 pm

Szia  Kriszta!

Én  a  06180  adatlapon  tettem   ilyen  bejelentést,  amikor az  adózó könyvelőt változtatott.  Az  uj könyvelőnek  ugye  más  az  e-mail  cime,  a  régit  pedig  törölni  kellett..  Elfogadták  a  bejelentést,  papiron  küldtem  a  06180-at.

Ne  feledd  el,  hogy  az  internetes  okmányirodában  is  át  kell  irnod.  Belépsz  az  ügyfélkapun,  akkor  kapsz  egy  olyan  lehetőséget,  hogy  adatok  módositása.  Itt  is  ird  be  az  uj  e-mail  cimet.   Igy  lesz  szinkronban  a  két  rendszer.  Vagyis én  igy  tudom. Amikor  is  elküldök  egy  havi  bevallást, kapok egy  üzenetet az  ügyfélkapunál  az  értesitési tárhelyre,  meg  egy  üzenetet  az  e-mail cimre. Ezért  kell,  hogy  mindenhol  megegyezzen.  Üdv  Rozalinda

Rozalinda

HozzászólásSzerző: kriszta4 » kedd dec. 26, 2006 7:58 pm

Rozalinda!

Köszi a választ, az ügyfélkaput azt tudom, az rendben.

Azt nem tudom viszont, hogy a 06180-as ilyen jellegü adatmódosításra jó- e, nincs benne a kitöltiben, hogy erre a célra lehetne használni.

Várok még hátha más is hozzászól.

Kriszta

kriszta4

HozzászólásSzerző: Rozalinda » kedd dec. 26, 2006 8:15 pm

A  06180  jó  ilyen  jellegü  módositásra!!!

Egyébként  pedig  Én  is  figyelemmel olvasom  mások  válaszait,  mert  megyénként  nem  egyformán  csinálja  az  APEH......  ??  Rozalinda 

Rozalinda

HozzászólásSzerző: ADI71 » kedd dec. 26, 2006 8:51 pm

Sziasztok!

A 06180-on szerintem nem kell bejelenteni az emil cím változást, ugyanis annak megadása az útmutató szerint nem is kötelező:

"A bejelentő e-mail címének megadására a 4. rovat szolgál, melynek kitöltése nem kötelező."

Az ügyfélkapuban a módosítás arra szolgál, hogy az esetleges értesítéseket olyan emil címen kapjátok, ahol el is érnek titeket. (van olyan könyvelő ismerősöm, aki az én emil címemmel regisztrált, mert az elektronikus bevallásokat én készítem, és továbbítom)

üdvözlettel: Adrienne

ADI71

HozzászólásSzerző: kriszta4 » kedd dec. 26, 2006 9:08 pm

Adrienne!

Köszi szépen a választ, ezt elfogadom mivel időközben én is erre az álláspontra jutottam, miután végigolvastam "rendesen" a kitöltésit.

szia, Kriszta

kriszta4

Vissza: Elektronikus bevallás