Adófórum

Adózási és számviteli információk

Evás bt. beltag járuléka

EVA

Evás bt. beltag járuléka

HozzászólásSzerző: Ili8 » kedd ápr. 22, 2008 1:26 pm

Javitok:kötelezettségről irtam...és még eszembe jutott,hogy nagy különbség van ám bevétel és jövedelem között ! Az előző hozzászólásomban idézett jogszabály arra az esetre vonatkozik, amikor a BT beltag személyes közremüködés formájában látja el-tagsági jogviszonya alapján-a társaság tevékenységi köréhez tartozó feladatot. de elláthatja megbizási jogviszonyban,illetve munkaszerződésben meghatározott bérért is.

Ilyenkor mi van?

 

Üdv:Ili8 

Ili8
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Evás bt. beltag járuléka

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd ápr. 22, 2008 1:32 pm

Böbe! 

 "..ami után az evát megfizette a társaság, az már a tagok jövedelme, bármikor felvehetik, nem csak év végén.."

Év közben csak eva-előleget fizet a társaság is, nem? Ezért szvsz nem tekinthető megfizetettnek, csak ha már a bevallás is helyen van. Én ezért nem osztom azt a véleményt, hogy bármikor felvehető a pénz.

Zsuzsa 

kaloczy
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Evás bt. beltag járuléka

HozzászólásSzerző: validitas » kedd ápr. 22, 2008 2:11 pm

Szia Zsuzsa!

Év közben csak előleget fizet, de egy bevételi nyilvántartást vezető Bt. esetében nem hiszem, hogy van olyan dolog, ami visszamenőleg módosítaná a már megfizetett eva-előleget. Hiszen szinte pénzforgalmi szemlélet alapján kell a bevételt számbavenni. S mivel sem a Gt. osztalékkal, mérleggel kapcs.szabályai, sem a számviteli tv. nem vonatkozik rá, ezért mondom, hogy a pénzt mindenféle "pántlikázás" nélkül kivehetik. Az adóhatóságnak semmi jogalapja nincs számonkérni, hol van a pénz. Mivel még nyilvántartást sem kell vezetni róla, miből is tűnik ki, hogy mikor vették ki a pénzt?

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Evás bt. beltag járuléka

HozzászólásSzerző: validitas » kedd ápr. 22, 2008 2:14 pm

Nyilván más a helyzet akkor, ha munkaviszonyban látja el a tevékenységet, de akkor ugye ténylegesen kifizetett bérnek is lennie kell. Munkaviszonynál nincs olyan, hogy nem fizetem ki a bért. A megbízásnál is az összeg a kérdéses. Eléri-e a min.bér 30%-át vagy sem. De a kérdés nem ez volt eredetileg. Üdv: Böbe
validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Előző

Vissza: EVA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron