Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megszünő Eva-s Bt

EVA

Megszünő Eva-s Bt

HozzászólásSzerző: Sznéniki » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kérdésem a következő!

Egy Eva-s Bt év közben (2007-ben),szeretne megszünni,milyen bevallásokat kell ilyenkor leadni?!

Szerintem: 0743-st, 0703, adatmódosítot,ipa.komm.záróbevallásokat,tb-nél lejelentés,

December 20.-a elött szünik meg akkor gondolom még rá is vonatkozik a feltöltési kötelezettség?!

Amennyiben még a tárgyi eszközének(személyautó) van értéke a leírt évi 20-20% után is akkor a nettó értékéről(plussz áfa?!) bevételi szlát kell írni, ami még növeli az éves bevételét?!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Sznéniki
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Megszünő Eva-s Bt

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. nov. 26, 2007 9:35 pm

Szia!

Végelszámolással szűnik meg? Gondolom, igen. Mivel a megszűnés napjával a 0743-at be kell adni, meg a többi bevallást és adatmódosítót is az önkormányzat, meg az APEH felé, az adatmódosítón nem csak a végelszámolást kell jelenteni, hanem az áfa-ra vonatkozó választást is. Ugyanis a végelszámolás kezdő napjával visszakerült az áfa, társ.adó és számviteli tv. hatálya alá. El kell készíteni a végelszámolás nyitómérlegét, nyitóleltár alapján (ebben kell szerepelnie a gk-nak is) meg kell nyitni a főkönyvi számlákat, majd a végelszámolás alatt könyvelni kell a gazd. eseményeket. A végelszámolás ideje alatt kell rendezni a követeléseket-kötelezettségeket, értékesíteni az eszközöket. Vagy - ha nincs kötelezettség, csak a vállalkozásnak vagyona - a gk-t a vagyonfelosztási javaslat alapján vmelyik tag kapja meg, és a vállalkozásból kivont jövedelem szabályai szerint adózik utána (SZJA tv. 68.§). A 0708-as bevallásokat folyamatosan küldeni kell.

Majd a végelszámolás befejezésekor a végelszámolás zárómérlegét, vagyonfelosztási javaslatot, társ.adó bevallást, áfa-bevallást (ha nem alanyi mentest választott), 03-as,01-es, HIPA, 07T1041,0708, adatmódosítók a végelszámolás befejezéséről. Nagyjából ennyi, a 72/2006.(IV.3.) Korm.rendelet írja a számviteli feladatokat. Év végéig jó lenne lezárni a végelszámolást, hogy ne kelljen plusz bevallásokat, mérlegeket gyártani.

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: EVA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég