Adófórum

Adózási és számviteli információk

Evás egyéni váll. szülés

EVA

Evás egyéni váll. szülés

HozzászólásSzerző: kiandrea@externet.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Azt szeretném megtudni, hogyha van egy mellékállású EVA-s egyéni vállalkozó akinek alkalmazottja nincs és elmegy szülni, akkor ezen időszak alatt (THGYÁS, GYED) amíg nem számláz elveszítheti az EVA alanyiságát? Kell erről valamilyen bejelentést tenni és hova milyen bevalláson? A 0758-as bevallást kell negyedévente nullásan leadni?
kiandrea@externet.hu

Evás egyéni váll. szülés

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. szept. 10, 2007 3:56 pm

Szia!

Mellékállítú EVÁ-s ev-nek szerintem csak évente kell beadni bevallást. Csak fizetni kell negyedévente, nem? Bevallani szerintem kell, nullásan is.

A kérdésed viszont igen érdekes. Én még nem találkoztam semmi olyannal, ahol mentesítő körülményről írtak volna. De remélem, csak én vagyok alulinformált :-(((

Ha fontos lenne, hogy megmaradjon az EVA-alanyiság, szerintem abban az egy évben, amikor nem lehetne számlája, azért bocsásson ki egy pár-ezer forintos számlát, aminek a másik oldalára kössön valaki jó ismerőssel egy megbízási szerződést. Mintha az ismerős végezte volna el a munkát. Így szerintem kerek lesz.

Jobb ötletem nincs.

Zsuzsa 

kaloczy

Evás egyéni váll. szülés

HozzászólásSzerző: stamasi » kedd szept. 11, 2007 5:05 am

Szia Andrea'

Nem veszik el az EVA alanyiság. 2007. 01.01-től új szabály!

Itt található az alábbi apeh tájékoztató 1. pontjában: http://www.apeh.hu/print/adoinfo/eva/egyeni_vall_torvmod.html

Üdv.: Szilvi

stamasi

Vissza: EVA