Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy EVA-s egyéni vállalkozónak, mikor kell megfizetni az EVA-t ha a kiállított számláról a pénz még nem folyt be.. vagy úgy néz ki hogy nem is fog soha.
Köszönöm
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy EVA-s egyéni vállalkozónak, mikor kell megfizetni az EVA-t ha a kiállított számláról a pénz még nem folyt be.. vagy úgy néz ki hogy nem is fog soha.
Köszönöm
Szia! Eva tv. 7 & (7) bekezdés alapján az e. vállalkozó esetében a bevétel megszerzésének időpontja- a bizonylat kibocsátásának napját követő 30. nap. Mely azt jelenti pl., ha 12. hó
01-én kiállítja a számlát, akkor a 30 nap 12. 31-én jár le , tehát be kell állítani az utolsó negyed évre fizetendőbe akkor is, ha nem fizették ki a számlát. Mária
Sziasztok!
Nekem hasonló témában olyan problémám is van, hogy a vállalkozó 2010 dec.31-i hatállyal átlép az SZJA
szerinti adózás alá, de decemberben még állít ki számlát, s nem tudja mikor érkezik meg a pénze.
Ebben az esetben a bevétel EVÁ-s és fel kell tölteni dec. 20-ig az adót, vagy majd csak az Szja szerint adózik?
Egyébként esetedben igaza van Melcsinek, és Valternénak.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég