Igénybe vett szolgáltatás: minden olyan szolgáltatás, amely nem tartozik a közvetített szolgáltatás, ill. az egyéb szolgáltatás közé, különösen az utazásszervezés, szállítás-rakodás, a raktározás, a csomagolás, a kölcsönzés, a bérlet, a bérmunka, az eszközök karbantartása, postai és távközlési szolgáltatás, a mosás-vegytisztítás, a bizományi tevékenység, az ügyletszerzés, az oktatás és a továbbképzés, a hirdetés, a reklám és propaganda, a piackutatás, a könyvkiadás, a lapkiadás, a szállodai szolgáltatás, a vendéglátás, kutatás és kísérleti fejlesztés, a tervezés és lebonyolítás, a könyvvizsgálat, a könyvviteli szolgáltatás.
Közv. szolg: Számv.tv. 3. paragrafus (4.) 1. pontja ,,a gazdálkodó által saját nevében vásárolt és a harmadik személlyel (megrendelővel) kötött szerződés alapján, a szerz. rögzített módon, részben vagy egészben, de változatlan formában továbbértékesített (továbbszámlázott) szolgáltatás. Tehát a közv. szolgáltatás nyújtója egyben vevője és eladója is a szolgáltatásnak.
Én konkrétan az EVA tv 7. paragrafus (2). bekezdését úgy értelmezném, hogy a készpénzes számlákra gondolnak, azonban ott van az a szöveg is-jóváírás napja- ez egy kicsit megzavar.
Én a te helyedben APEH állásfoglalást kérnék a konkrét problémával kapcsolatban, igaz 30 napon belül válaszolnak, de a következő bevallásodhoz hozzá tudnád tűzni a válaszukat, egy esetleges adóellenőrzés esetére.
Nekem sajnos már sok olyan problémám volt, hogy segítséget kértem tőlük telefonon vagy személyesen és a végén az én válaszomat fogadták el ők, ilyen konkrétan 5-6 alkalommal minimum volt. Sőt olyan is volt, hogy az EVA bevallásában kértem tőlük segítséget és ha az alapján töltöm ki, tuti biztos bírságra számíthattam volna, azért ez szomorú és egyben felháborító.
De ha a te kérdésedet nézem (könyvelői számla) az az igénybe vett szolgáltatás körébe tartozik és az ebből származó bevételedre az EVA tv. 7.par.(3). bekezdése vonatkozik szerintem.
Üdv: Krisztina