Adófórum

Adózási és számviteli információk

EVA-ás Kft adózása

EVA

EVA-ás Kft adózása

HozzászólásSzerző: opb » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Főállású egyéni vállalkozóként fizetem a minimálbér utáni járulékokat.Emellett vettem egy EVA-s Kft-t, az érdekelne, hogy a 30% EVA és az iparűzési adó 50 %-án kívül kell-e még valamilyen járulékot fizetni a Kft bevételei után? KB évi 15 MFt a tervezett árbevétel.

 

opb
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:24 am

EVA-ás Kft adózása

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. feb. 10, 2010 10:26 am

Szia!  Az EVÁ-s KFt a bevételei után +a kapott előleget is figyelembe véve 30% EVÁ-t fizet n.évenként, ahogy írod, az IPA-t pedig választása szerint fizetheti az EVA adóalap 50%-a után.. Az EVÁ-s KFT-ben gondolom valaki dolgozik is/valaki munkát végez, aki vagy alkalmazott, vagy pedig valamely tag, tagok tagi személyes közreműködés keretében, vagy valami..

Ha esetleg Te vagy a KFT-ben az a személyesen közreműködő tag, aki egyébként egyéni vállalkozóként is biztosított és az egyéni vállalkozását tekinti a minimum járulékfizetési kötelezettség szempontjából "fő biztosítotti jogviszonynak".., ha a KFT-ből nem veszel fel ténylegesen, ( a tagi közreműködés feltételének meghatározásakor a közreműködés ingyenes közreműködésként "szabályozta" a társaság), akkor veled kapcsolatban a KFT-ben nincs járulékfizetési kötelezettség tényleges jövedelem hiányában.

Az EVA nem mentesít mindenféle adó alól, tehát attól függően, hogy milyen tevékenységet folytat az EVÁ-s kFT, még lehet más bevallási kötelezettsége is, mint a 1008, 1001... (pld. környezetvédelmi termékdíj, környezetterhelési díj, stb.)   Azt nyilván tudod, hogy az EVÁ-s KFT a számviteli tv. hatálya alá tartozik, tehát továbbra is sz Sztv. szerint kettős könyvvitelt vezet, osztalékot is ennek megfelelően fizethet,stb. Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: EVA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég