Adófórum

Adózási és számviteli információk

EVA-s Bt beltag

EVA

EVA-s Bt beltag

HozzászólásSzerző: hally1@freemail.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Milyen járulékokat kell fizetni egy bevételi nyilvántartást vezető Bt beltag után? Tagi jogviszonyban tevékenykedik a vállakozásban. Kötelező neki a 143 ezer Ft után fizetni-e a járulékokat?

Mi a helyzet abban az esetben ha a másik Kft-jében (-ami nem EVA-s) lesz főfoglalkozású tag, és a járulékokat ott fizeti meg. Kell-e az EVA-s Bt-ben bármilyen járulékot fizetnie, akárcsak egy EVA-s egyéni vállalkozónak?

hally1@freemail.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

EVA-s Bt beltag

HozzászólásSzerző: validitas » szer. okt. 07, 2009 2:41 pm

Szia!

Evás tagi jogviszonyosnak - aki személyesen közreműködik a Bt. tevékenységében, emiatt a Tbj.szerint társas vállalkozónak minősül - a tényleges díjazása, illetőleg a minimálbér 2-szerese után, de legalább a min.bér után meg kell fizetni a járulékokat, ha a díjazása kevesebb.

Ha egy másik társas vállalkozásában lesz olyan tag, aki mellékszolgáltatásként személyes közreműködést végez, ezt csak akkor teheti, ha a társasági szerződés erről rendelkezik. Azaz ha a tagok mellékszolgáltatásáról, személyes közreműködéséről nincs szó benne, módosítani kell a társ.szerződést.

Nos, abban az esetben, ha több társas vállalkozásban is személyes közreműködő, akkor csak az egyikben - választása szerintiben - kell megfizetni a járulékokat a min.bér duplája után, de legalább a min.bér után, ha a díjazása kevesebb. A másik vállalkozásában a tényleges díjazása után (ha az nulla, akkor nulla a jár.alap is) kell megfizetni.

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: EVA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron