egyre jobb....
akkor már semmit nem értek....
egyre jobb....
akkor már semmit nem értek....
Már küldünk mindent ha nullás akkor is mert semmi nem egyértelmű. 2006 év vonatkozásában a 06084-t beadtam nullásan 35-ös kód megjelöléssel, hogy munkaviszony melletti társasvállalkozó, szintén így 2007-tőlhavonta a 0708A-t és M-t 35-ös kóddal nullásan. Van aki csak az A lapot küldi üresen M hozzárendelése nélkül, én hozzárendeltem a társasvállalkozóra vonatkozó 1 db M-t. De már semmibe nem vagyok biztos lassan én se.
de én éves bevalló vagyok. ááááááááááááááááá
feladom. vissza fogom adni a céget :o(
Alex!
Ha van főállású munkaviszonyod és nem veszel ki semmit a BT-ből (és nincs alkalmazottad sem), akkor nem kell a 0708-at leadnod havonta, nullásan sem. Majd akkor lesz bevallási kötelezettséged, ha veszel ki a BT-ből jövedelmet. (abban a hónapban, amikor kifizetés történik). E jogszabály 2007.01.01-től érvényes. 2006-ra kellett nullásan is bevallást adni. (az A lapot kellett nullásan küldeni. M-lap nem volt, mert nem volt kifizetés.)
Már csak egyet nem értek Ritus hol jelölted a 06084 -en a 35 kódot ? nem látom?
Már csak egyet nem értek Ritus hol jelölted a 06084 -en a 35 kódot ? nem látom?
Köszönöm Madora!
Akkor ha jól értem: beküldöm a 06084A-t is nullásan, pár nap késéssel...
Az úgy igaz - tulajdonképpen - , ahogyan azt Madora írta. A0708-as kitöltési útmutatója ezzel kezdődik.(ez lenne a normális paraszti ész diktátuma):
Mindezek mellett mi nullásan is beküldjük (ezt másik fórumon is megbeszéltük) kettő ok miatt:
1./ Óvatosság elve :-) : honnan a fenéből tudja az Apeh, hogy csak nem adtál be, vagy nullás volt és nem volt kötelezettséged
2./ Adójogilag és Gt-jogilag (és ez a fontosabb): A beltag a képviseleti jogát csak személyesen gyakorolhatja, ennél fogva munkavégzésre irányuló kötelezettsége van. A munkavégzésért ellenérték jár. Megállapodhatnak úgy is, hogy ennek az ellenértéknek a mértéke nulla forint ( a képviselet kikerülhetetlen kötelezettség). Tehát, számfejtünk, méghozzá nulla forintot. Vagyis, ha úgy veszem, akkor volt jövedelemkivét, méghozzá nulla forint. Ha volt jövedelemkivét, akkor kell 0708-as, méghozzá nullás értékkel.
Jó kis csűrcsavar, mi ?
Adjál csak szépen nullásat, az a két perc nem fog fájni (annyira :-))
Üdvözlettel:
fgy_ado
Szia!
Igen, a 06084A-t mindenképpen add be nullásan.
A 2007.évre beadandó nullás bevallással én vitatkoznék.
Köszönöm, küldöm.
Még egy butának tűnő kérdés: elég nekik egy db nulla az 1-es lapon az eslő sor végén, vagy nullázgassam ki az összeset? Végülis ellenőrzésre azt mondt oké, de hát már semmiben nem vagyok biztos...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég