Adófórum

Adózási és számviteli információk

EVA-s Bt. oktatási profillal KATA-ba tart

EVA

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd dec. 18, 2012 12:45 pm

A pulykát és a halat nem tudom. Nem szeretem egyiket sem. De marhát, vadat és disznót se tudok venni belőle. Sőt, még egy korsó sört sem... :)
szedlacsek

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szer. dec. 19, 2012 12:32 pm

Jesszus, milyen szép kis csevegés keveredett itt is :)

Bbubo szegény nagyon érzékeny lelkű lehet, hogy így megsértődött...

Kedves kérdező, nekem meg abból van elegem, hogy mindjárt itt a karácsony, és mi még mindig a törvényeket böngésszük, hogy az ügyfeleinknek a lehető legjobb megoldást tudjuk javasolni.

Emellett aggódhatunk amiatt is, hogy jövő évtől legalább dupla, de inkább tripla árat kell majd fizetni azért, hogy könyvelők maradhassunk. Mindennek emelkedik az ára, miközben szerintetek a könyvelőnek elég akár csak 5 ezer forint díjat fizetni, mert úgy látszik, annál nem ér többet a tudásunk!! Illetve te még annyit sem fizetnél, hiszen ingyen várnád a segítséget.

Tessék már végre tudomásul venni kedves vállalkozók, hogy a könyvelő munkája nem abból áll, hogy lefűzzük az iratokat, bepötyögjük a gépbe az adatokat, megnyomunk pár gombot és kész is a csoda... Kőkemény tanulás és tudás áll mögötte, aminek ÁRA VAN!!

Nem kell azon megsértődni, ha laikusként itt nem kapsz választ. Egyrészt mert tényleg senki nem fogja ingyen adni a tudását, másrészt nem is lehetne felelősséggel válaszolni neked, de ezt már a legelején írtam.

A saját jól felfogott érdeked lenne, hogy legyen könyvelőd. Ha nincs, az is a te dolgod, de akkor ne kérdezz más könyvelőket... Mert ez nagy szemtelenség szerintem!!

Andi
nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szer. dec. 19, 2012 12:33 pm

Nelly, pénteken megyek vásárolni, majd megkérdezem :)
nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: nlaci68 » pén. dec. 28, 2012 3:05 pm

Kedves Fórumtársak!

Lelkes amatőrként én is kaptam már "sokat" ezen a fórumon, pedig triviálisnak tűnő kérdéseimben nem volt egységes a szakemberek álláspontja, így Ők is tanultak egymástól.
Remélem, hogy az önzetlen válaszadók előbb vagy utóbb materiális javakra válthatják a virtuális pontjaikat és ez nem reménytelen! A szakmámban én is segítek fórumokon, internetes publikációkkal, melyek nyomán már kerestek meg fizetős munkákkal, így nem volt gond a karácsonyi bevásárlás.
Addig is köszönöm Nektek a segítséget, Kornéliának pedig külön köszönet a türelméért!

Próbálok segíteni:
"Negyedrészt, a váltás miatt új adószámot kap-e a cég?
( kell-e új bélyegző, számlatömb? "

EVA végett egyedi volt az adószámod, így bárhova lépsz az változni fog, tehát "gumicsere" kötelező :-)

Számlatömb nem kell új, lehet folytatni a régit, de javaslom az elektronikus számlát. Vannak ingyenesen használható programok a neten!

Ha a beltag már rendelkezik olyan munkaviszonnyal, ami egyértelműen meghatározott (pl.: főállású tanár egy állami fenntartású intézményben), akkor szerintem a NAV nem kérhet rajta számon egy 2. 3. ... munkaviszonyt, még akkor sem, ha ott többet keres éves szinten.

üdv.: naci68
nlaci68

Előző

Vissza: EVA