Nem egészen értem a kérdésedet. ha egyszer EVÁ-s egyéni vállalkozó, akkor van a 0743-as bevallás. Ha ennek az EVÁ-s egyéninek volt egyéb olyan magánszemélykénti összevonandó, bevallandó jövedelme, ami nem az EVÁ-s vállalkozásával kapcsolatos, akkor adja a 0753-ast is febr.15-ig, 0753 A,B,C,D illetve, ha van kedvezménye, vagy más cégtől osztaléka stb. akkor azokat a lapokat is.
Nem tudom hogy jön ide a 0753-16-as lap??? Ha ez az egy ember egy éven belül volt főállású EVÁ-s, meg kieg.tev.EVÁ-s egyéni az a válalkozásáról a 0743-at tölti. Amikor pld. 07.01.01-04.30. között munkaviszony melletti többes volt, akkor adta negyedévesen a 0758-at a járulékáról (EVA alap 4% a járulékalapja), amikor főállású lett akkortól adta a 0758-at havonta a nyilatkozat szerinti esetleg magasabb járulékalappal, e minimum a min.járulékalappal, de legminimálisabban is a minimálbér járulékalappal, aztán, amikor kieg. EVÁ-s egyéni azon időszak járulékait az EVA bevallásban vallja (alapja a járuléknak: EVA adóalap 10%-a). Üdv.
Szia melcsi62
ViktorA 0753 bevallás Címlap oldalon a magányszemélyként nyújtom be a bevallásom X -eltem be.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég