Még ezzel kapcsolatban: 2004/63. Adózási kérdés |
eva hatálya alá bejelentkezett, bevételi nyilvántartást vezető betéti társaság tagjai által felvett jövedelem minősítése |
Még ezzel kapcsolatban: 2004/63. Adózási kérdés |
eva hatálya alá bejelentkezett, bevételi nyilvántartást vezető betéti társaság tagjai által felvett jövedelem minősítése |
Köszi Szilvi, tehát azt mondod, hogy e szerint az állásfoglalás szerint, mivel "a bevételi nyilvántartást vezető közkereseti társaságot, betéti társaságot az adózott eredményéből fizetett összeggel (az „osztalékkal”) összefüggésben semmilyen társasági jogi, cégjogi kötelezettség nem terheli", ezért a beltag mondjuk felveszi az összes pénzt, és zsebre teszi, hiszen "semmilyen társasági jogi kötelezettség nem terheli"! A többi tagnak meg kezébe nyomja a remek PM-APEH jogi állásfoglalást!
Azért érdekelne, hogy erről mit mond a egy jó jogász, aki a Gt. is nézi, az Eva tv. rendelkezéseivel együtt.
Üdv: Böbe
Igen, egy ügyvéd véleménye, de azért megerősített abban, hogy kissé "erős" az állásfoglalásnak az a kijelentése, hogy semmiféle társasági jogi kötelezettség nem terheli. Köszi, ez egy jó cikk szerintem, mert több jogszabály szempontjából is körüljárja a kérdést. Egyébként ugyanilyen következtetésekre jutottam én is.
Üdv:Böbe
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég