Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

Ezen a csatornán az oldal szerkesztői arról kérdezik a Fórumozókat, hogy milyen újdonságokat látnának szívesen az Adófórumon. A kérdésekre érdemben válaszolók bónusz pontokat kapnak, amelyeket szakmai kérdésekre, illetve termékvásárlásra fordíthatnak.

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: Adófórum_szerkesztőség » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Bérszámfejtők!

Úgy tapasztaltuk, hogy a munkajog, tb és az szja területén rengeteg olyan kérdés van, melyek válaszát a száraz leírásokban nem lehet egyszerűen megtalálni. Pedig a gyorsaság az Önök munkájában nem elhanyagolható tényező, hiszen rengeteg határidőnek kell megfelelni.

Ezért azt szeretnénk megtudni, hogy mit szólnának egy olyan szolgáltatáshoz, ahol telefonon keresztül lehetősége lenne azonnali választ kapni kérdéseire? A tanácsadói szolgáltatáson kívül, e közösség tagjainak lehetőséget biztosítanánk előadások, összejövetelek keretén belül a további tudás megszerzésére.

Véleménye szerint, egy bérszámfejtőknek szóló klub, milyen szolgáltatásokat tartalmazzon még, melyek azok a dolgok, amelyek megkönnyítik/megkönnyíthetik a munkájukat? Mi lenne az a döntő érv, ami miatt Ön is csatlakozna?

Előre is köszönjük véleményüket!

Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség

Adófórum_szerkesztőség
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: jpanita » hétf. feb. 18, 2008 9:29 am

Tisztelt Szerkesztőség!

 Ez a felvetés szerintem a bérszámfejtők álma megvalósításának reménysugara. Egy szó, mint száz valóban fantsztikus dolog lenne, de ki illetőleg kik lennének azolk a merész vállalkozók akik telefonon, rájuk hivatkozva felelősséget vállalnának a válaszokért? Tehát, ha én az APEH-ot is felhívom segítségért, bevallás osztályt vagy bármelyiket, a kedves ügyintéző nevét elkérem. Mert ha később probléma adódik újra Őt tudjam hívni segítségért, az előző beszélgetésre visszatérve "én nem értettem még ezt, meg azt....", esetleg Rá hivatkozni, hogy de Ő is ezt a tanácsot adta...

Köszönöm!

 Üdvözlettel:

Jászai-Puskás Anita

jpanita
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: marcus222 » szomb. márc. 29, 2008 11:26 am

Nagyon jónak tartom ezt a lehetőséget, hiszen ma már minden elektronikusan zajlik. 

Hogy telefonon vagy emailben, online módon kaphatnánk segítséget, az sokat jelente.

Viszont fontosnak tartom,hogy csak is nagyon hozzáértő, szakértő válaszolhasson a félreinformálás lehetősége miatt.

Szerintem a lehetőségnek az ára is nagy mértékben befolyásolja a csatlakozókat. 

marcus222
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: Nestha » hétf. márc. 31, 2008 10:22 am

A bérszámfejtést össze kéne kapcsolni a munkajoggal. Engem pl. a munkaidőkeret alapján foglalkoztatottak bérszámfejtése érdekelne. Mezőgazdasági cégnél könyvelek és ez mindíg probléma. Amikor munka van akkor napi 12 óra, amikor esik az eső, akkor meg pihenőnap, de hogy is kellene ezt jól csinálni? Pl jelenléti ívek, szombat-vasárnapi munka stb. Tudom, hogy ez törvényileg szabályozva van, de sajnos az életben nem így működnek a dolgok. A telefonos tanácsadást nagyon jónak tartom, mert élő szóban könnyebb elmagyarázni valamit, és egymást megérteni, mint írásban.
Nestha
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: agrogirl » szer. ápr. 09, 2008 8:05 am

Én is mezőgazdasági cégnél könyvelek. és van jó néhány ember akiket el kell számolnom. na meg ott van az a rengeteg alkalmi munkavállaói könyvvel dolgozó is. A többi könyvelési dolog mellett sok a munkaügy kérdés. Mindíg jönnek új és új kérdések amikre meg kell keresenm a választ. itt a mezőgazdaságban pedig rengeteg a határidő amiből pénz jön be és ha azt nem tartjuk be sok pénzt veszítünk, ha viszont a munkaügyben van bérszámfejtésben van a hiba a munkaerő hőzöng én is díjazom a telefonos ötletet. Sokszor azonnal kell a válasz és az esetleges személyes kontaktusnál olyan infókat is kaphatni ami olyan problémákat old meg amire nem is gondoltunk illetve előre nem gondolunk.
agrogirl
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: csirip » szomb. ápr. 12, 2008 9:50 am

Nagyon jó ötletnek tartom! Hirtelen kell a könyvelés-adózás mellett bér-munkaügyi válaszokat is adnunk. Az ember nem lehet mindig mindenben toppon...Bár azért azt javasolnám, hogy legyenek szakterületek ebben a segítségkérésben. Hiszen más a munkaügy, más a munkajog stb. És valamilyen szisztéma alapján tudjunk pld. a telefon nyomógomgjával választani. Hiszen ez a szakterület is oly szerteágazó, hogy biztos vagyok benne, hogy senki nem tud a teljes szakmára vonatkozóan választ adni. De azért a kedves kollegák figyelmét is felhívnám arra, hogy ezek a tanácsok nagyban segítik a mi munkánkat, DE NEM JOGFORRÁSOK. Azaz mindenki mérlegelje az elhangzottakat, és saját felelősségére fogadja el! Hiszen a válaszadó nem ismeri a teljes szituációt (gyakran a könyvelő sem) és igy nem biztos hogy jó választ ad.
csirip
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: junesza » vas. ápr. 20, 2008 7:14 pm

Tisztelt Szerkesztők!

Nagyon jól hangzik a dolog. Én már magáért azért is csatlakoznék, hogy esetlegesen megerősítést kapjak egy-egy döntésben. Szerintem manapság már egy fej kevés mindenhez, nagyon szimpatikusnak tartom, hogy a kételyeinket megbeszélhetnénk másokkal is élő szóban és azonnal, ami bizony határtalanul sokat jelent. Egy-egy állásfoglalásért 30 napig is várakoztatnak, aztán természetesen a levél vége, hogy ez szakmai vélemény, tehát úgy csinálom, ahogy jónak látom.

Számomra a döntő érv az lenne, ha végre valaki felelősséget is vállalna azért, amit bizton állít. Fontosnak tartanám egy ilyen szolgáltatásnál természetesen azt is, ha valamit nem tudunk azonnal megoldani, akkor belátható határidőn belül nézzenek utána a problémámnak és jelentkezzenek.Ha változások vannak bármely tagokat érintő témakörben, arról küldjenek tájékoztatást, felhívást, hogy nehogy valamelyikünk lemaradjon valamiről. Továbbá természetesen a szolgáltatás előfizetése is számottevő lenne a tagságot illetően, viszont ha bejön a dolog és megbízható, naprakész információkkal szolgálnak, azt hiszem ez sokunknak nagyon-nagy segítséget jelenthetne. Személy szerint, nekem tetszik a dolog!

junesza
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: Boholyné » vas. máj. 04, 2008 3:08 pm

Tisztelt Szerkeztők !

Nagyon érdekes terület és téma a bérszámfejtés, de igazán a munkajogi kérdések területén vannak szerintem a nagyobb hiányosságok. Én nagyon szivesen vennék ezen a területen egy valódi szakembertől valódi segítséget. Például nagy gondot jelent számomra a munkaidő keret összeállítása, pihenő és fizetett ünnepen történő munkavégzés szabályai stb. Ha ezekre a kérdésekre kiterjedne a fórum akkor már csak az ár lehet döntő számomra a csatlakozás tekintetében.

Köszönöm Andrea

Boholyné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: sz.judit » kedd máj. 06, 2008 5:56 pm

Tisztelt Szerkesztők! Nagyon jó felvetés, de a bér és munkajogi kérdéseket nem szabad különválasztani. Másik gond, hogy a telefonon elhangzottak nem bizonyíthatóak, sok esetben még az írásos anyagot sem fogadják el, illetve különböző helyről megkért állásfoglalások eltérőek (több esetben meg is jegyzik, hogy csak tájékoztatás). Az összejövetelek, előadások tartásával az a gond, hogy vidékről, 2-300 km távolságról ezekn részt venni nem igazán tudunk. Összefoglalva: az írásos kérdés-felelek, amennyiben a választ  valóban szakember adja, talán a legmegfelelőbb megoldás.  Judit
sz.judit
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Mire van szükségük a bérszámfejtőknek?

HozzászólásSzerző: Moneszka1 » hétf. jan. 12, 2009 8:25 pm

Jó ötletnek tartanám.Személy szerint a járulékfizetési kötelezettséggel kapcsolatban látnák nagy segítséget. Milyen jogviszony esetén, milyen kötelezettségek vannak, mire kell figyelni és hogy kell eljárni.

Igaz ugyan az előttem szólók véleménye, hogy írásban jobb, stb. de a tájékozódás is igen fontos. Ha több ember, több esetről összegyüjti a tapasztalatát, és ha szakember a segítség, azért az sokat számít.

Köszönettel, Moneszka

 

Moneszka1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Következő

Vissza: Bónusz pontok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron