Oldal: 1 / 3

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Adófórum_szerkesztőség
Kedves Fórumozók!

Az olyan témák, mint a gyermekek után járó ellátások, a szocpol, adókedvezmények, munkavállalóknak kötelezően adandó juttatások, gázártámogatás, nyugdíj mind-mind a pénztárcánkat érintik.

Ezek a dolgok minden család/magánszemély életében előfordulnak, mégis azt tapasztalhatjuk, hogy nagyon nehéz mindenre kiterjedő, magánszemély számára is egyértelmű, világos információt találni róluk. Gondoljunk csak arra, mennyi "nyomozással jár", ha valaki pl. szocpolt szeretne igénybe venni?

Legújabb kezdeményezésünkkel ezt az űrt szeretnénk megszűntetni, ezért kérjük, írják meg nekünk, hogy egy ilyen jellegű információs honlapon miről tájékozódnának szívesen?
Mi minden megy a zsebünkre?

A kérdésben véleményt alkotók között ezúttal 500 pont kerül szétosztásra! Véleményüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 10:40 am
Szerző: garbo50
Tisztelt Adófórum Szerkesztőség!

Az Önök által megjelölt témakörök, az előzőeket nem lebecsülve, valóban nagyon sok mindenkit érdekelnek. Szinte naponta találkozni emberekkel, akik a nevezett kérdésekben, bár nem mind szigorúan a mi szakterületünk, szeretnének választ, segítséget kapni . Ebből az elgondolásból nagyon jó a kezdeményezés, hogy mindenről egy helyen tájékoztatást kapjunk.
A napokban keresett meg egyik ismerősöm, hogy szeretne két gyerek után szocpolt igénybe venni, de nem tudja hogyan induljon el. Egyáltalán kaphat e, aki használt családi házban lakik, ha igen mennyit és mire? Így számomra aktualitással is szolgál a felvetésük, mert ez valóban érdekelne, mert amit eddig megtudtam a témáról nem éppen kecsegtető. ( Felújításra nem jár, legalább 20nm hasznos bővítendő terület kell, a használt családi házra így is csak legfeljebb 50%).Én személy szerint  a fenti témakörökben nagyon várom az átfogó, egy helyen megtalálható kiadványukat.

Üdv.

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 11:19 am
Szerző: M.Éva
3 hosszú választ írtam, és nem jelent meg, mit rontok el? M.Éva

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 11:21 am
Szerző: M.Éva
Tisztelt Szerkesztőség! A legrövidebb mondatom elment, ezért röviden írok: Brilliáns maga az ötlet!Ezeket a témákat csak összecsemegézni lehet, de fenn áll a veszély, hogy már nem hatályos amit találunk!

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 11:24 am
Szerző: Adófórum_szerkesztőség

Kedves Éva!

A küldés sikeres volt? Vagy egyáltalán nem ment át a válasz? Megpróbálunk utánajárni a dolgoknak, addig is azt javaslom, hogy válaszát írja megy egy Word dokumentumban esetleg, amit később bemásolhat.

A hibáért szíves elnézését kérem.

Adófórum Szerkesztőség 


Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 11:28 am
Szerző: M.Éva
Pár téma: 1. iskolakezdés: nagycsaládos, kis családos- munkanélküli szülőkkel, vagy csak kis jövedelemmel, hol mit kérhetnek!2. Fiatal házasok lakásmegoldása kevés pénzből--hol milyen támogatást kérhetnek- kaphatnak.3. Nyugdíj előtt hol , mit lehet elintézni, hol kell kezdeni az ügyintézést, milyen papíroknak kell meglenni, főleg, ha az illetőnek már nincsen munkahelye, mindent egyedül kell intéznie!Egyenlőre ennyi! Nagyon várom a honlapot! Üdvözlettel:Éva

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 11:38 am
Szerző: M.Éva
Nagyon sokszor így járok, a kalkulátor lapon is,van amikor más is abban a témában ír és az övét látom, igazából megy az átvitel( a kis zöld vonalak), majd visszajön az előző képernyő " szeretne válaszolni", azért nem tudom hova tűnik el, mert nem ragál arra, hogy küldés volt!Köszönöm az ötletet, hosszú írást a word-be teszem! M.Éva

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 1:39 pm
Szerző: aniko.varga2006
Szia, az a probléma, hogy hosszabb idő alatt megszakad a bejelentkezésed. Mivel ez más honlapon is előfordul, hosszabb írásaimat küldés előtt kijelölöm, megnyomom a CTRL+C-t, ezzel vágólapra helyeztem a "művemet", majd küldöm a cikket  - így ha mégis megszakadtunk, akkor a kövekező üres mezőben CTRL+V-vel csak bemásolom, és újraküldöm.

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 1:44 pm
Szerző: M.Éva
Szia!Ilyenkor a word-öt nem is kell használnom? Éva

Mi minden megy a zsebünkre?

HozzászólásElküldve: kedd aug. 21, 2007 1:51 pm
Szerző: aniko.varga2006

Magánszemélyeknek gyakran gondot okoz a különféle postázási módok közüli választás vagy egyszerűbb vámolási problémák (ajándékot kap külföldről). Valamint a munkaügyi szabályok és az álláskeresőknek adható különféle támogatási formák.

(Évának: ilyenkor nem kell a Word, ezért javasoltam, mint legegyszerűbb megoldást.)