Oldal: 1 / 4

Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Adófórum_szerkesztőség

Tisztelt Fórumozók!

Ez a csatorna az Adófórum szerkesztőinek legújabb fejlesztése, amellyel célunk az, hogy a Fórumozók rendszeresen megoszthassák velünk véleményüket, javaslataikat, és azokat felhasználhassuk az oldal fejlesztése során.

Elsőként arról kérdezzük Önöket, hogy kit, és milyen témában látnának szívesen a Szakmai Fórumban? Mint bizonyára emlékeznek, néhány hónappal ezelőtt Ruszin Zsolt volt a fórum vendége, aki válaszolt az Önök által feltett kérdésekre. Most ezt a kezdeményezést szeretnénk folytatni. Írják meg, kit, és milyen témában szeretnének segítségül hívni, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megvalósítani a kéréseket. Az érdemben válaszolók között felosztásra kerül 250 pont, amely a kérdésekre/termékvásárlásra fordítható egyenleghez adódik hozzá.

Aki tehát szeretne Bónusz Pontokhoz jutni, érdemes rendszeresen figyelnie az itt megjelenő Szerkesztőségi kérdéseket, és megírnia észrevételeit, javaslatait.

Segítségüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 1:14 pm
Szerző: erdoapolas

Köszöntöm az Adófórum Szerkesztőségét!

Nagyon nehéz a választás, ugyanis nagyon sok kiváló szakember segíti a néha zavaros, megoldhatatlannak látszó munkánkat, a döntésem akit szeretnék az Adófórumba , Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna, bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő.

Van egy honlap, ahol minden témában olvashatunk, kérdezhetünk, a válasz azonnal jön. www.adonavigator.hu 

A téma, szerintem legyen ugymond vegyes, Ruszin Zsoltnak is minden témában volt kérdés.

Tehát szeretném: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsannát.  Marcsi 


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 1:54 pm
Szerző: csondornemariann
Tisztelt Adófórum Szerkesztőség! Dr.Csátaljai Zsuzsannát, az APEH adószakértőjét ( ÁFA témakörben) javaslom. Több előadásán is voltam, szerintem egy rendkívül képzett szakember. Itt a fórumon elég sok kérdés merül fel áfával kapcsolatban, főleg a közösségen belüli és import adózás körében. Valószínűleg érdemben tudna válaszolni a kérdésekre és sok "fehér folt" megszűnne. Üdvözlettel: Mariann

Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 1:55 pm
Szerző: kohnmari

Üdvözlöm az Adófórum Szerkesztőségét!

Nehezen választottam témát és szakértőt, de úgy érzem, hogy a TB.  biztosítási, járulékkötelezettség területén is sok problémánk van. Emiatt az a javaslatom, hogy dr. Futó Gábor legyen a következő szakértő.

Üdvözlettel: Mari


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 2:16 pm
Szerző: M.Éva
Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon élveztem Ruszin Zsolttal a Fórum-napot, örülök, hogy újra tervbe vették! A magam részéről az előttem szólókkal teljesen egyetértek, sőt szívesen lennék benne egy hármas, párhuzamos fórum-beszélgetésben! ( Három téma indítása- és párhuzamos követése!) Ezzel a javaslattal járulnék hozzá a tervezéshez! Üdvözlettel: Éva

Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 2:23 pm
Szerző: stamasi

Tiszelt Adófórum Szerkesztősége!

Úgy gondolom, hogy a társadalombiztosítás, járulékfizetés, biztosítási kötelezettség témakörökben igen sok kérdés felmerül, van olyan téma, amit nem sikerül megnyugtatóan rendezni itt a fórumon, ezért Marihoz csatlakozva dr. Futó Gábort nagyon szívesen "látnám" szakértőként az adófórumon.

Üdvözlettel: Szilvia


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 2:44 pm
Szerző: zspotorke

Tisztelt Adófórum Szerkesztősége!

Az előttem szólókkal mélységesen egyetértve. az általuk javasolt szakértőkön kívül szívesen venném itt a Fórumon például az APEH egyik illetékes képviselőjét az elektronikus bevallások témában illetve miután viszonylagosan kevés "rálátásunk" van a termékdijakra, azok számítási, bevallási problémáira szívesen látnék (hallanék)  e témában is egy illetékest.

Köszönettel:

P.Zsuzsa


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 3:16 pm
Szerző: valterjozsefne

 

         Tisztelt Adófórum Szerkesztősege !

Szeretnék csatlakozni azokhoz, akik Dr. Futó Gábort jelölték szakértőnek.

Köszönettel: Mária 


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 03, 2007 5:21 pm
Szerző: validitas

Tisztelt Adóórum Szerkesztőség!

Nem tudok nevet mondani, viszont annyit szeretnék kérni, hogy két szempontot legyenek szívesek figyelembe venni a szakértő kiválasztásakor:

1 Ne csak egy szakterület (Tb, számvitel, SZJA vagy ÁFA) "tudója" legyen;

2. Ha lehetséges, legyen gyakorlati szakember, ha csak annyira is, hogy egy-két kicsi céget (saját, családi) könyveljen, adóztasson, stb.

Ezt a kérést azzal indoklom, hogy nekünk, gyakorlati szakembereknek a legtöbb gondot az okozza, hogy az egyes jogszabályok nincsenek összhangban, illetve nem pontosan világos, hogy ha egy adótörvény szerint helyesen akarunk eljárni, azt pl. hogyan kell megítélni Tb-tv, vagy éppen PTK, GT, számviteli- és államháztartási tv.szempontjából.

 Sajnos, nekünk mindezeket egyszerre kell vizsgálnunk, átgondolnunk egy-egy gazdasági esemény kapcsán, ahhoz, hogy mind adójogi, mind egyéb szempontból helyesen járjunk el, és a legtöbb továbbképzésen csak egy-egy adott területről van szó (SZJA, ÁFA, TB, számvitel,stb), de nincs olyan előadó vagy oktatás, ahol ezeket egy-egy problémásabb gazd.esemény kapcsán miden vonatkozásában igazán hozzáértő, gyakorlati szakértővel beszélhessük meg, kaphassunk iránymutatást.

Iránymutatást, állásfoglalást ugyan ad ki az APEH, ad ki a PM, de míg az egyik adójogi vonakozásban, a másik a számvitellel kapcsolatban, de olyan nemigen létezik, hogy: " ezt így kell adózni, és a könyvelési tételei a következők, mert a számvit. tv...,stb."

Bocsánat, hogy egy kicsit bő lére eresztettem, de ezt egy-két mondatban nem tudtam leírni. Ilyen szakértőt meg nem ismerek, de most jutott eszembe, hogy válaszolhatnának egyszerre többen is, egy kérdés kapcsán ki-ki a saját szakterületének megfelelő érintettségben (pl. dr.Futó Gábor együtt vki mással, aki számvitelben oké, meg még valakivel, aki mondjuk SZJA-ban, Tao-ban.)

Talán nem túlzás, amit kérek.

Üdvözlettel:

Papp Erzsébet

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

 

 


Ki legyen a fórumban a következő szakértő?

HozzászólásElküldve: szomb. aug. 04, 2007 4:14 am
Szerző: markne

Tisztelt Szerkesztőség!

Csatlakozom validitas (Papp Erzsébet) javaslatához, ha teljesíthető lenne ez a kérés, azt hiszem, sokan örülnénk.

Üdvözlettel: Márk Rudolfné