Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mit gondol az Erőforrástárról?

Ezen a csatornán az oldal szerkesztői arról kérdezik a Fórumozókat, hogy milyen újdonságokat látnának szívesen az Adófórumon. A kérdésekre érdemben válaszolók bónusz pontokat kapnak, amelyeket szakmai kérdésekre, illetve termékvásárlásra fordíthatnak.

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: fuloptimea » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Erőforrástár – fel- és letölthető dokumentumok az Adófórumon

Kedves Fórumozók!

 

Szeretnénk kikérni a véleményüket az Adófórum oldalon található Erőforrástárról.

Az erőforrástárnak köszönhetően különféle hasznosnak ítélt dokumentumok tölthetők fel az Adófórumra, amelyeket a többi felhasználó egy kattintással letölthet.

 

Kérjük, írja meg véleményét, mit gondol az Erőforrástárról?

 

 - Miért használja vagy miért nem használja?

 - Könnyűnek tartja-e a használatát?

 - Szokott-e feltölteni/letölteni dokumentumokat?

 - Hasznosnak tartja-e ezt a funkciót?

 - Megbízhatónak tartja-e a feltöltött dokumentumokat?

 

Előre is köszönjük véleményét!


Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség

fuloptimea
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd szept. 02, 2008 2:22 pm

Tisztelt Adófórum Szerkesztőség!

Nagyon örülök, hogy elmondhatom a véleményem, mert épp a napokban bosszankodtam!

Nézzük szépen sorban a kérdéseket!

Viszonylag ritkán használtam eddig, mert a dokumentumok egy részével rendelkezem (még a freemailról), de töltöttem már le számomra hasznos nyomtatványokat.

A használata, mármint önmagában a kezelése könnyű, nehézkes viszont annak a meghatározása, hogy vajon mi is az erőforrás neve pontosan amit keresek(mert nem tudom mindig, mi is a fájl neve). Hasznosnak tartanám, ha kategóriánként lehetne listázni, pl. megjelenítené az összes számvitellel kapcsolatos dokumentumot ha ezt a kategóriát jelölöm meg, és kiválaszthatnám melyik dokumentumra van szükségem. Mellette nagyon jó a pontos erőforrásra keresés is, csak az előbbi módszert hiányolom.

Bosszankodásom oka éppen az volt, hogy néhány alkalommal próbáltam feltölteni, de egyetlen egyszer sem sikerült, pedig a leírás szerint haladtam végig, és a megjelölt formátumnak megfelelő volt a csatolt fájl. Többen is jelezték már, hogy a feltöltés igen nehézkes. Ha ezen kicsit könnyítenének, bizonyára jelentősen bővülne az erőforrástár.

Amely doksikat eddig megpillantottam, vagy letöltöttem a megbízhatóságával kapcsolatban nem volt kifogásom.

Még egyszer köszönet azért, hogy felfigyeltek erre az igényünkre, és hogy a véleményünket és ötleteinket figyelembe véve próbálják még színvonalasabbá tenni!

Üdvözlettel: Tóth Kornélia

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd szept. 02, 2008 5:23 pm

Üdvözletem Mindenkinek!

Először is köszönöm,köszönjük a lehetőséget, mert azt gondolom, hogy mindannyiunknak kivétel nélkül segítséget jelent vagy jelenthet. Sajnos több több alkalomal tapasztaltam, hogy a mintatárba feltöltött dokumentumok aktualizálása nem történt meg, többek között ezért találta ki egy fórumtársunk, hogy megpróbáljuk egymás munkáját segíteni azzal, hogy ami valakinek már adott, azzal egy másik kollégénak már ne kelljen kínlódnia, keresgetnie. Így született meg anno a freemail ötlete. Sajnos ott valaki/valakik akaratlanul vagy akarattal, de többször is letörölték a már feltöltött dokumentumokat. Ezt az áldatlan állapotot, a kárba veszett munkát szüntette meg a felkínált majd a biztosított lehetőség.

Egyetértve Garbóval tényleg jó lenne valamilyen rendszer szerint csoportosítani az anyagokat -ha ez lehetséges, mert ezzel is időt lehetne nyerni.

A feltöltött dokumentumok tartalmával nincs gond, azok a gyakorlatban ma is használatosak, de ha jól emlékszem mintha a megnevezés és a tartalom elcsúszott volna egymástól és a feltöltésük is elég nehézkes valóban.

Ezzel együtt köszönet a Szerkesztőségnek.

Üdvözlettel: P.Zsuzsa

 

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd szept. 02, 2008 5:25 pm

Szia Zsuzsa!

Nelly voltam!

Üdv

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd szept. 02, 2008 5:45 pm

Én is üdvözlök mindenkit, ha már Zsuzsa nekem tulajdonította a Nelly mindenre kiterjedő válaszát.

Azért is nem reagáltam előbb a feltett kérdésre, mivel mindenben egyetértek, mostmár mindkettőtökkel, a Zsuzsa válaszát annyival módosítva, ami elcsúszik az az adófórum.extrán van az erőforrás az itt van jobb oldalt.

Nagyon sok segítséget jelent az erőforrás tartalma, de az örömben valóban üröm, hogy ujabban nem lehet feltölteni rá.

A másik nehezményezésem, hogy a dokumentumok alatt szerepel néha a feltöltők megjegyzése, amire a szerkesztőség nem reagált, pl. lemaradt kiegészítők ...

 Számomra üröm továbbá az örömben, hogy a létrejötte nem teljesen elégíti ki a sokaságot, ( tudniilik a motiváció abban volt, hogy az e-mail címünket ne tegyük közszemlére) mert továbbra is nagyon sokan megadják elérhetőségüket egy-egy kérdésnél, ami ugye az adathalászoknak egy aranybánya. Elárasztják így gépeinket a kéretlen levelek, lassítva, néha vírussal megbénítva munkaeszközünket.

Üdv. és további jó munkát ,szép estét mindenkinek

garbo50
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd szept. 02, 2008 5:52 pm

Jaj de béna vagyok! Bocsáss meg, előtte téged olvastalak azt leragadtam agyilag ott. Garbó tőled is elnézést!!!Lehet, hogy ma már nem kellene írnom!? -:)))

Üdv.: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: agrogirl » szer. szept. 03, 2008 11:17 am

Üdv mindenkinek.  Szerintem tök szuper ez az oldal. Máris rengeteg hasznos infót találtam rajta. Illetve jó így egy helyen mindent megtalálni, és milyen szuper lesz mikor egyre több és hasznosabb dolog kerül még rá. Támogatom ezt a remek ötletet.  Anikó
agrogirl
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. szept. 04, 2008 1:42 pm

Tisztelt Adófórum Szerkesztőség!

Az Erőforrástár ötlete, létrehozása kiváló és köszönet érte. Sajnos probléma van azonban a feltöltésekkel. A fórumon több fórumtagtól olvastam, hogy feltöltött dokumentumokat, táblázatokat, amiket aztán persze hiába kerestem. Magam is töltöttem fel - talán májusban, már nem emlékszem pontosan - mérlegsémát, vissza is igazolta a program, hogy rendben van a feltöltés, de azóta sem találom az erőforrások között.

Úgyhogy köszönjük, nagyszerű ötlet és lehetőség, azonban valakinek szükséges lenne karbantartania, mert így sokszor csak bosszúságot okoz. Azonkívül nem értem, hogy egy xls fájl miért doc fájl-ként jelenik meg, és aztán csak szerencsétlenkedhetek a megnyitásával. Bár ez valószínűleg az én szám.technikai hiányosságaimnak tudható be.

Üdvözlettel: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: Pikikee » vas. szept. 21, 2008 5:04 pm

Tisztelt Adófórum Szerkesztőség!

 

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon szépen köszönjük ezt a rendkívül hasznos lehetőséget.

A feltöltéssel kapcsolatos problémákat már a többiek megfogalmazták. Valóban jó lenne, ha rendszerbe lenne foglalva az erőforrás.  Persze örüljünk ennek a lehetőségnek is, ne legyünk telhetetlenek.  Hisz gyakorlatilag mindegyik anyag előtt ott van az is, hogy melyik kategóriába tartozik.

Egyik fórumtársunknak nagyon jó anyag jutott birtokába az átlagkereset számítással kapcsolatban.   A gond csak az volt, hogy nem a gépén volt, de ezt a problémát sikeresen áthidaltuk.  Viszont felötlenem sajnos nem sikerült.  Pedig ezt az anyagot nagyon sokan várták.  Lehet, hogy az erőforrásra feltölthető anyag mennyisége le van korlátozva?

 

Aki nem tudja megnyitni a fájlt, mert doc. kiterjesztése van, annak ajánlom, hogy előbb mentse le a gépre és utána társítsa.

Társítás: jobb klikk ( kicsit hosszabban nyomd ) majd a felugró ablakból válaszd a társítást. Ott felajánlja, hogy mihez akarod társítani, ill. mivel szeretnéd megnyitni.

 

Köszönjük a szerkesztőség munkáját! Legfőbbképpen azt, hogy mindig azt tartják szem előtt, hogy hogyan segítség elő munkánkat!

Nagy meglepetés volt számomra, hogy amikor elkezdtünk „kínlódni”  az email-es megoldással, rögtön a segítségünkre siettek.

 

Miért használom?  Mert hasznos, kezelése egyszerű és az általam letöltött anyag eddig megbízható is volt.  Ha kételyem támadna úgy is kérdeznék J

 

További  sikeres és jó munkát kívánok:  Pikikee

Pikikee
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Mit gondol az Erőforrástárról?

HozzászólásSzerző: Pityex1 » szer. szept. 24, 2008 7:05 am

Tisztelt Adófórum Szerkesztőség!

Mostanában egyre többet használom az Adófórumot, és minden más lehetőséget, amely segit eligazodni, mert munkaköröm olyan irányt vett, hogy nap mint nap kérdéseim merülnek fel, amelyekre választ kell kapnom. Sokszor ez a "normális" munkaidőn kivül esik meg, és egy on-line lehetőség soha nem panaszkodik, ha kérdezek tőle, akár az éjszaka közepén is. 

Úgy hogy minden, ami ennek a szolgáltatásnak a tökéletesitését szolgálja, igencsak  jó fogadtatásra számithat, nálam is.

Az Erőforrások száma bizonyosan nőni fog, hiszen sokan vannak, akik szivesen osztják meg másokkal munkájuk gyümölcsét, mindannyiunk épülésére.

A feltöltött anyagokkal kapcsolatban az izgat, hogyan tudjuk biztositani azt, hogy az esetleg egyik napról a másikra elavult információ ne maradjon fent. Hiszen mindannyian ismerünk jó pár webhelyet, ahol a naprakészség már egy jó ideje nincs meg. Lehet, hogy a téma, amiben szerepel egy anyag, lenne az a szűrő, ami biztosithatná a naprakészséget: ha változnak a törvények, szabályok az adott témához kapcsolódó területen, akkor az anyagot feltöltő kapna egy értesitést, hogy nézze át az általa feltöltött anyagot, és amig ezt nem teszi meg, az anyag mellett legyen valamilyen figyelmeztető jel. Hiszen attól még hasznos marad egy anyag, és lehet, hogy magunk is rászánunk akár egy pár órát is, hogy naprakésszé tegyük, mert éppen az hiányzik, mondjuk egy ellenőrzés közeledtével...

Köszönöm a sok jó információt, a szerkesztőségnek és a fúrumozóknak is sikeres életet kivánok,

Pityex1

Pityex1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Következő

Vissza: Bónusz pontok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég