Szia!
Én erről nem hallottam és olvastam, hogy a tevékenységi körbe tartozó tevékenységhez vásárolt új jármű nem képezheti kisvállalkozói kedvemény tárgyát, ha a többi felttel adott. Persze fontos, hogy kizárólag közvetlenül a tevékenységet szolgáló üzemi beruházásról legyen szó, és ha a tevékenység enélkül nem végezhető.
Ez az én ismereteim szerint van így, de nem tartom kizártnak, hogy valami elkerülte a figyelmemet. Biztos még majd lesz válaszoló, és ha nem jól tudom, korrigál. Ott volt változás, hogy a kedvezményre jutó adóösszegre vonatkozóan van választási lehetőség, hogy de minimis támogatásként, vagy csoportos támogatásként kezeljük. De ez nemcsak a járműre vonatkozik.
Üdv: Rózsa
Sziasztok!
A bővitett kitöltési útmutató 187. oldalán:
"Figyelem! Az új rendelet hatálya eltér a korábbitól. Ez alapján a szállítási ágazatot korábban kizáró, 2006. december 31-ig hatályos rendelethez képest az új rendelet nem zárja ki a támogatásra jogosultak köréből a szállítási ágazatban működő vállalkozásokat, csak korlátozza a támogatások érvényesítését (100 000 eurós maximum összeg, illetve nem vehető igénybe a kedvezmény a teherszállító járművek megvásárlására, ha a vállalkozás a kereskedelmi fuvarozás terén működik)."
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég