Adófórum

Adózási és számviteli információk

0753 bavallás hibái

Egyéni vállalkozók

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: tedi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szeretném ha ide gyűjtenénk össze a 0753 bevallás hibáit és megoldásait.

Nem tudom, mit szóltok hozzá, de szerintem itt mindenki hamarabb megtalálná a választ. 

Ma letöltöttem az újabb verziót, de sajnos még mindig nem javították a 13-as lap hibáját.

13-lapon 311.sorban 6-ost jelöltem, 18-ast kitöltöttem, 15-ön a 401.sor 0, mivel az áthozott vezsteséggel 0-ra vittem le, a program ezt X-elte be.

17-es lap I. blokk kitöltve és mégis ez a hibakód!!!

[13. lap] Ha kitöltötte a 17. lapon az I. blokkot és a hasonlítási alap kisebb a nyereség-minimumnál, akkor 311A = 5 vagy 6 ! Ha a kód 5, az adót a nyereség-minimum alapján számítjuk. Ha a kód = 6, az adót a 401. sor adata alapján számítjuk, de Önnek ki kell tölteni a 18-as lapot! Ha jövedelme meghaladja a nyereség-minimumot, válassza  a 4-es kódot. (Hibakód=<12148/>)

Vagy lehet, hogy én csinálok valamit rosszul?

Viszont van egy jó hírem. A de minimis támogatást úgy néz ki megcsinálták, mert nem kell beikszelni a 312 sort ahhoz, hogy ne kiabáljon... :)

üdv.

Edit 

tedi

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » pén. jan. 25, 2008 7:43 pm

Szia! Amit írtál a 17-es sorhoz nem sárga felkiáltó jellel hozza, mert ez nem okvetlen hiba, csak figyelmeztet biztos jól csináljuk-e. Márti
viragmarta60

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. jan. 25, 2008 9:21 pm

Sziasztok! Ti mit írtok a 15lap 392.sorába? Köszi Ani
adotanacs

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 25, 2008 9:39 pm

Szia Ani! Én először beírtam a vállalkozói szinten kifizetett ny. és égészségbizt. járulékot, majd újabb olvasás után már úgy éreztem, hogy csak az e. vállalkozóra vonatkozót kell írni. Meg is nyugodtam , hogy jól gondoltam,amikor fölhívtad a figyelmet rá. Kíváncsian várom én is más hogyan csinálja. Én meg azt szertném kérdezni, ugye jól gondolom a bevételt csökkentő ip. üzési adót nem kell de minis támogatásként beállítani a 15-05-ös lapra. Mária
valterjozsefne

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. jan. 25, 2008 9:52 pm

Mária! Én már ezt a kérdést annyiszor leírtam, de senki nem reagál rá, vagy lehet hogy csak én rágódom rajta? Én arra a megállapításra jutottam, hogy még a vállalkozóét sem kell odaírni. Ha megnézed a paragrafust amire hivatkozik, abból arra következtetek, hogy ha valaki 10%-os váll.adót fizet, annak a feltételeknek megfelelő bérek utáni tb-ről van szó. Én nem is gondoltam arra, hogy az dem.tám. lenne. /ip.üzési/Van akinek nem is veszem figyelembe, mert ha  nem maradt  annyi váll.adóalapja mint a befizetett ip.üzési adó, ugy jön ki, mintha vesztesége lenne. Üdv. Ani
adotanacs

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. jan. 25, 2008 10:05 pm

Sziasztok!

Az egyéninél a megfizetett IPA kedvezmezménye nem deminimis. A többiről: biztos nem csak te rágódsz rajta, hanem majd más is, de az az igazság, hogy Ti már nagyon ügyesek vagytok. Szerintem még sokan várakozunk, kizártnak tartom, hogy a program nem sima személyis része még teljesen hibátlan legyen, egy ideig még nem idegesítem magam. Tehát szerintem csak ezért nem reagálok/reagálnak. 

melcsi62

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 25, 2008 10:34 pm

Sziasztok! Köszi a megerősítést ip.ű.adóval kapcsolatban, néha már azon is elbizonytalanodok, amin nem kellene. Ani szerintem, jól gondolod , hogy " síma "esetben a sort üresen kell hagyni , jó, hogy " rágódtál " rajta, Biztosan úgy van ahogyan írod. Mária
valterjozsefne

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: tedi » szomb. jan. 26, 2008 7:50 am

Szia Márti!

De! Sárga felkiáltó jellel hozza! Ezek szerint, akkor nem kell vele foglalkoznom?

Szerintetek a 18-as lap kitöltésével mit akarnak, mit látnak belőle és mi lehet a következménye? 

Lenne még egy kérdésem, szerintetek, ha az egyéni vállalkozó nem a 130000, hanem a 65500 ft után fizeti a járulékot, (de ez be is van jelentve, akkor ez nem de minimis támogatásnak számít. Ugye?Legalábbis remélem...

köszi

Edit 

tedi

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: tedi » szomb. jan. 26, 2008 7:56 am

Én is az egyéni vállalkozó 2007 évben befizetett tb járulékait írtam be 21+8+EHO.

Nem ezt kell ide írni?

üdv.

Edit 

tedi

0753 bavallás hibái

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. jan. 26, 2008 9:22 am

Szia! a 18-as lapon akinek a vállalkozása tényleg annyira rossz helyzetben van és nem tudja kifizetni a minimum adólap utáni adót sem, kíváncsiak rá elfogadhatják-e. Egyéni elbírálás , hogy akar-e bevallás kiegészítő nyilatkozatot tenni.

A vállalkozói kivét, ha nem éri el a minimál bér kétszeresét, attól még nem minősül de minimis támogatásnak. Nem kötelező a minmálbér kétszerese után fizetni , aki nem tudja kitermelni annak annyi után kell fizetni amennyi váll kivétet ki tud venni, deminimum a 65500 Ft-után , ha nincs kivét akkor is kell járulékot fizetnie.

Üdv: Márti

viragmarta60

Következő

Vissza: Egyéni vállalkozók