Pénztárkönyv könyvelési tételekről (bér, közterhek, anyag, áru, szakköny, szolgáltatások, ... beszerzése, stb.) létezik valamilyen könyv? Ha nem valaki tudna esetleg egy mintaadatokkal kitöltött sémát küldeni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Pénztárkönyv könyvelési tételekről (bér, közterhek, anyag, áru, szakköny, szolgáltatások, ... beszerzése, stb.) létezik valamilyen könyv? Ha nem valaki tudna esetleg egy mintaadatokkal kitöltött sémát küldeni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia tg974!
Léteznek ilyen könyvek. Írd be a google-ba az egyszeres könyvvitel szót és ott egyrészt találsz ingyenesen letölthető programot, másrészt pl. a perfekt kiadásában Cságola-Korom-Sztanó szerzőpárostól könyvet. Egyébként kérdezz konkrétan, mert az összes lehetőségra hosszú a válasz.
Üdv: P.Zsuzsa
Sziasztok!
A papír alapú nyomtatvány alapján excel táblázatba szeretnék könyvelni.
A konkrét kérdések a következők:
1. vállalkozói kivét és járulékai
2. alkalmazott bére (bér, saját járulékok visszavétele és befizetése, vállalkozás járulékainak fizetése)
3. előző évi vállalkozói szja és osztalékadó
4. milyen időszakonként (havi vagy éves) kell zárást és utána nyítást végezni és ennek a könyvelési tételei
Üdv: T. Gábor
Szia!
váll. kivét: én ezt a béroszlopba konyvelem (ha ki is fizeti) bruttó- és ptár/bank kiadás (exelbe tudod külön vezetni,így nem kell analítika) Levonások visszavét: ptár bevétel - adóalapba be nem számító bevétel Járulékok: A vállalkozói járulék külön elszámolható náluk, ezért külön analitika és pénzügyi teljesítéskor a fizetendő 18+11+tételes EHO-val Bérjárulékok- bank kiadás. A munkabérek+ járulékaik ugyanígy.
Előző évi adók: Be nem számító kiadás-bank kiadás (ha visszakapsz: be nem számító bevétel-bank bevétel)kivéve a költségként eszámolt adók (pl.: iparűzési) mer az miután költség volt, ezért beszámító bevétel - bank bevétel,
15 naponta kell bejegyezni a könyvekbe a gazdasági eseményeket és havonta zárni: havi zárás és göngyölített zárás.
Remélem érthetően írtam. Ha nem kérdezz.
Sziasztok !
Biztos, hogy az APEH elfogad egy Excel táblában vezetett könyvelést?
Sima Excel vagy makrókkal fel van turbózva? Gondolok itt például a könyvelési tételszám képzésre. Ha csak egy sima táblázat, abba bármikor bele lehet utólag javítani, tételsort kitörölni stb.
Üdv: Miki
Gábor!
A lényeg az, hogy az SZJA Tv-ben felsorolt adattartalom szerepeljen a pénztárkönyvedben. Állítsál elő egy az egyben olyan formátumot mint a papir pénztárkönyv. Gondolj bele, hogy aki programmal könyvel, az is nyomtalanul javíthat. Én programmal könyvelek a pénztárkönyvbe, amikor kinyomtatom teljesen megegyező a nyomtatványboltban kaphatóval. Szerintem ebből nem lehet gáz. Régebben a kézi pénztárkönyveket még hitelesítetni kellett az APEH-val mielőtt beleirtál. Ma már ez sincsen.
Sziasztok!
Egyetértünk. Nincs hitelesítés, csak kötelező adattartalom. De mint írtam a táblázatelőállító többletmunka elkerülhető a net-ről letölthető ingyenes programmal.
P.Zsuzsa
Kriszta!
Nem akarok vitát kezdeni, de a könyvelő programból úgy ki tudsz törölni felvitt bizonylatot mintha ott se lett volna?
(sorszám átíródik, és újra kinyomtatod ha pl. decemberben kitörölsz egy januári számlát?)
Sziasztok!
Igen, én is azt javasolnám Gábornak, hogy töltsön le egy ingyenes progit, de a kérdéséből feltételezem - nem szeretném megbántani - nem könyvelő. Azért aki programmal akar könyvelni, szükséges hozzá némi könyvelői ismeret.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég