Adófórum

Adózási és számviteli információk

elveszett csekk

Egyéni vállalkozók

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: KovacsJ » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Segítséget kérek. Az EV-nak ellopták a pénztárcáját a befizetést igazoló csekkekkel együtt persze nem került elő. Hogyan tudom a költséget elszámolni ha nincs meg a befizetés igazoklása? Kovácsné

Még egy kérdés. Az EV-nak szja túlfizetése van a folyószámláján ezért a havi 23580 Ft-ot nem kell befizetni. Hogyan fog a levonás rendeződni, marad a pénztárba? Köszönöm

KovacsJ

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. júl. 09, 2007 6:29 am

Nem tudom, milyen csekkekről van szó, ha APEH, folyószámlakivonatot kérj le, azon látszik a befizetés. Ha rezsi, a szolgáltatótól kellene kérni vmilyen igazolást, hogy ki van egyenlítve.

SZJA marad a pénztárban. Üdv: Böbe 

validitas

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. júl. 09, 2007 6:50 am

Szia! Szerintem, ha adó és járulék csekkek, az APEH től is lehet igazolást kérni a befizetésről ezért úgy gondolom fizetni kell, de költséget csak bizonylat alapján lehet elszámolni, de előttem meg kell győződni , hogy a befizetés megjelent-e a f. számlán. Egyéb csekkről pedig a szolgáltatótól kell kérni hiteles másolatot a befizetésről. Mária
valterjozsefne

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. júl. 09, 2007 6:56 am

Lemaradt a kérdés második fele, amennyiben a f. számlán túlfizetés van, a legközelebbi fizetésnél azzal csökkenteni lehet a kötelezettséget, addig a pénztárban marad.
valterjozsefne

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: KovacsJ » hétf. júl. 09, 2007 7:41 am

Szia validitasz! A lakás rezsi ktg-éből számol el a válalkozásban és ezek vesztek el. Az szja nyilvántartásba analitikába a levonás mellé nem kerül befizetés, mert a f.szlán lévő túlfizetés a magánszemély lakáshitel kedvezménye miatt van, nem az EV-ból. Kovácsné
KovacsJ

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. júl. 09, 2007 7:48 am

Szia Kovácsné! Mivel rezsiktgek, sajnos be kell szerezni a szolgáltatóktól az igazolásokat, hogy befizette. Esetleg úgy lehet megúszni, ha a következő számlán le van vezetve az előző egyenleg, befizetések, számla értéke, új egyenleg. Remélem érthető, amit írok. Erre hivatkozással kezelheted úgy, hogy igazolva van a befizetés. Pl. villanyszámlán is  írrják, hogy hátralék van-e. 

Mivel nem adóköteles bevétel, ill. kiadás lenne, maradhat a pénztárban is, de ki is vezetheted  nem adóköteles kiadásba (a kedvezmény így visszajut a magánszemélyhez).

Üdv: Böbe 

validitas

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: KovacsJ » hétf. júl. 09, 2007 7:57 am

Szia Böbe! Értem amit írtál. köszönöm Zsuzsa
KovacsJ

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » hétf. júl. 09, 2007 3:06 pm

Szia, a Postának van egy olyan szolgáltatása, hogy kikeresi a csekkeket a saját rendszeréből bizonyos megadott adatok (címzett vagy feladó, összeg) alapján. Van valami párszáz forintos díja ennek, de lehet, hogy megéri. Nagyobb postahivatalnál érdeklődj, hogyan működik ez.
aniko.varga2006

elveszett csekk

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. júl. 09, 2007 3:10 pm

Ezt nem is tudtam, köszi Anikó, ez az info még jól jöhet, mert hagytam már el én is saját csekkemet, szerencsére nem volt rá szükség. Üdv: Böbe
validitas

Vissza: Egyéni vállalkozók