Sziasztok!
Az EV-nak lakcím(székhely) változását milyen számú nyomtatványon kell bejelentenie?
MEP-hez is?
Köszönettel: Ildikó
Sziasztok!
Az EV-nak lakcím(székhely) változását milyen számú nyomtatványon kell bejelentenie?
MEP-hez is?
Köszönettel: Ildikó
Szia! Most van nekem is hasonló esetem ,megkérdeztem Az APEH Ügyfélszolgálatot és azt a választ kaptam,amikor a vállalkozónak a Személyi Ig.ban átvezetik a megváltozott adatokat a nyilvántartóban, hozzájuk autómatikusan átkerül, nem kell semmilyen nyomtatványon közölni. Mária
Szia Ildikó!
A székhelyváltozást az okmányirodában biztosan bejelentetted, ők ezt átjelentik az APEH-nak, viszont a levelezési cím változásáról be kell küldeni a 07T102E nyomtatványt. Nálam nemrég volt egy ilyen eset, hogy a vállalkozó az okmányirodában bejelentette a székhelyváltozást, a személyi igazolványban átírták a lakcímváltozást, az APEH mégis a régi lakcímére küldött mindent, amíg át nem jelentettük a változásbejelentőn. A MEP-nél nem egyértelmű a dolog, megyénként változó, hogy mit mondanak erről.
Üdv. Mari
Szia! Az egyéni váll. székhelyének a változását az Okmányiroda jelenti automatikusan az APEH-nek, miután az egyéni váll.igazolványba azt bejegyezték. Régóta így van, most sem változott. A lakcímváltozás bejelentése nem elég, módosítani kell a váll.ig-t is. Úgy tudom, ez 3000 Ft, 2006. év végén még ennyi volt az illeték, nincs tudomásom a módosulásról. Ha a levelezési cím módosul, akkor kell a 07T102E-n bejelenteni. Az eg.bizt.pénztárhoz már nem jelentjük a változást, 2007. január óta itt is az APEH az Úr! A magánnyugdíjpénztárnak szoktam írni néhány sort, ha EV-nél változás van. és pénztártag. Köszönő levélben értesítettek a változás bejegyzésről.(Majdnem hanyatt estem!!!!) Ha módosítod a székhelyed, érdemes átgondolni mit kell még változtatni, pl:új tevékenység felvétele, vagy régi törlése, ugyanis minden egyes alkalommal illetéket kell fizetni, addig nem is kapod meg az új igazolványt, míg nem viszed a befiz.csekket, de ha egyszerre módosítasz több dolgot, az illetéket csak egyszer kell megfizetni.Üdvözlettel:Nelly
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég