Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ev fémhulladékot értékesített

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: pseniko » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

EV háztartási eszközök javításával is foglalkozik, keletkezik fémhulladék (minimális) amit hivatalos helyen adott le. A gondom az, hogy a szállítónak, jelen esetben a vállalkozónak csak az adóazonosító jele szerepel a számlán/számviteli bizonylaton.

Be lehet vagy be kell -e rakni a könyvelésbe.  Nem gond-e, hogy csak az adóazonosítója szerepel a számlán?

Most az a helyzet áll fenn, hogy minél több a bevétele annál jobb.

Enci

pseniko

HozzászólásSzerző: MÓNIKA » szer. jan. 25, 2012 10:39 am

Szia Enci!

Nekem is van ilyen vállalkozóm aki víz-fűtés szereléssel foglalkozik, szintén a fémhulladékot értkesíti, kap róla számlát, melyet a felvásárló állít ki és az enyémen is csak az adóazonosító jel van. Én a könyvelésbe betettem, nem gondolnám hogy az adószám "hiánya" ez esetben probléma lenne , hisz adóazonosító jel az megvan.

MÓNIKA

HozzászólásSzerző: 28 » csüt. jan. 26, 2012 11:41 am

Szia Enci!

A fémhulladék értékesítése fordított áfás, ezért a számlának kötelező adattartalma mindkét fél adószáma. A számlát a te vállalkozódnak, mint eladó kell kiállítani nem pedig a felvásárlónak, mivel ő jelen esetben a vevő. 

28

HozzászólásSzerző: sorted83 » vas. jan. 29, 2012 10:09 pm

Ha a vállalkozó bevételként szeretné, hogy jelentkezzen akkor számlát állít ki a felvásárló felé aki irásbeli megállapodással egészíti ki. Magánszemélyként vételi jegyet és nyiltkozatot kell a felvásárlónak kitölteni és az új szja szabályozás szerint magánszemélytől levonni 100%*25% *16% át

sorted83

Vissza: Egyéni vállalkozók