Adófórum

Adózási és számviteli információk

Lakás és mobiltel. elsz. hívásrészl. nélkül

Egyéni vállalkozók

Lakás és mobiltel. elsz. hívásrészl. nélkül

HozzászólásSzerző: bitbeta » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!


Alanyimentes egyéni vállalkozóként eddig nem számoltunk el magántulajdonú mobiltelefon és lakástelefon után semmiféle költséget. Most már erre a költségre is szükségünk lenne...


A vezetékes telefont kizárólag a bejövő telefonok (megrendelések), a fax, üzenetrögzítő miatt tartjuk fenn (az iroda a lakásunkban van). Az előfizetés díja teljes egészében lebeszélhető, így nekünk minden esetben csak az előfizetési díjat számlázzák ki. A kérdésem: szerintetek korrekt, ha 50%-ban számoljuk el az előfizetési díjat? Ti hány százalékát számolnátok el?


A mobiltelefonnál majdnem ugyanez a szitu, annyi kitétellel, hogy itt egy kicsit több az előfizetési díjnál a számla összege, amiben van egy kevés magánbeszélgetés is (a számla értéke általában 4-6e Ft. közötti) Hívásrészletés nélkül hány százalékot számolnátok el?


Előre is köszönöm a válaszokat!

bitbeta
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:29 am

Lakás és mobiltel. elsz. hívásrészl. nélkül

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. dec. 15, 2011 6:04 pm

Szia! Azt tanácsolom, hogy az első pár hónapban (3-4hó) kérjetek mindkét telefonra hívásrészletezést. Értékeljétek ki a hívásokat, és állapítsátok meg, hogy a hivatali telefonok milyen arányban állnak az összes híváshoz képest. Ezt írjátok le hivatalosan (aláírás, pecsét). Ha kijön, hogy a vezetékes telefont tulajdonképpen 90%-ban hivatali célokra használjátok, akkor az elszámolt költség is ehez igazítható. Mobilnál úgyszintén.


Üdv: Edit

olahneedit
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég