Adófórum

Adózási és számviteli információk

számlázás külföldre

Egyéni vállalkozók

számlázás külföldre

HozzászólásSzerző: rszgy » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Azt szeretném megkérdezni. mit kell ráírni, hogy kell helyesen kitölteni a számlát amit kézzel írok.

Férjem fuvarozó egyéni vállalkozó, a fuvart magyar-olasz. olasz-magyar /körfuvar/ viszonylatban csinálta.

A számlát a külföldi cég rendezi, az ő részére kell kiállítani a számlát. euróban. Áfa szempontjából is érdekelne,hogy hova kell írni. Eddig csak belföldre számláztunk ezért kérném a segítséget.

Közösségi adószámmal rendelkezem. Jól gondolom,ha vállalkozói számlám forintos a bank átfordítja az

eurót forintra, akkor azt kell a pénztárkönyvbe beírni.

Köszönöm a válaszokat.

Üdv. Gyöngyi

rszgy

számlázás külföldre

HozzászólásSzerző: mona79 » csüt. máj. 06, 2010 11:40 am

Szia

Mivel unióba számlázol ezért nem lesz áfás azaz közösségi áfa vonatkozik rá.

Igen én is úgy tudom, hogy akinek forint számlája van akkor a bank átfordítja az eurót.A bankkivonaton majd látszódik az utalás összege és a levont banki jutalék.

A kézi számlát ugyanúgy állítod ki, mint eddig csak a szállítónál és vevőnél is fel kell tüntetni a közösségi adószámot. Euroban töltöd ki.

Üdv

mona79

számlázás külföldre

HozzászólásSzerző: mona79 » csüt. máj. 06, 2010 11:42 am

Habár most, hogy beküldtem a választ gondolkodtam, hogy a számlatömbben csak magyarul vannak feltüntetve a rovatok és ez lehet, hogy baj. Szokták magyarul/angolul vagy németül jelölni a rovatokat. Hátha valaki ír okosabbat, mint én.

Üdv

mona79

számlázás külföldre

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. máj. 06, 2010 1:52 pm

Sziasztok!

A számlán az Áfa összege: NULLA. Továbbá rá kell írni a számlára, hogy "az Áfa a vevőt terheli". Egyértelműen jelöld a számlán hogy az összeg EUR.

Szerintem nem probléma ha magyarul szövegezett a számla, a külföldi bejövő számlákat sem írják magyarul. Ha szükséges, majd ők lefordítják. Üdv.

Napraforgó

Vissza: Egyéni vállalkozók