Adófórum

Adózási és számviteli információk

Az EV föld alapú támogatást kapott. Bevétel?

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: heszheni » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Egyéni vállalkozó mezőgazdasági tevékenységet folytat. Föld alapú támogatást viszont a magánember tulajdonában lévő földje után kap, de az egyéni vállalkozói számlára folyt be. A SZJA bevallásban bevételnek minősül-e és fizet-e utána vállalkozói adót?
heszheni

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 12, 2010 7:35 pm

Szia!

Én úgy gondolom, hogy az lényegtelen hogy melyik számlára folyt be a támogatás, viszont az nem, hogy kit illet?  A földalapú támogatás a  "földhasználó"-t illeti meg,  (pl.bérlemény esetén a bérlőt, bár van néhány nagyon kivételes eset) amit úgy gondolom a  földhasználati lap bizonyít. Ez esetben  a vállalkozói tevékenységének is "része a földhasználat", véleményem szerint a vállalkozás bevételébe kell számolni.

Várdd meg más véleményét az egyéni vállalkozás tekintetében, én inkább csak a földalapú támogatásra való jogosultságot próbáltam levezetni. Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. feb. 12, 2010 8:58 pm

Szia! A mezőgazdasági tevékenységet végző egyéni vállalkozó, ezt a tevékenységet

saját földjén végzi? Amennyiben igen, akkor arra földre kapta a regisztrációs számot is,

melynek alapján megilleti a támogatás. Szerintem azzal hogy nincs a vállalkozásába ez a földterület, de ő műveli, ettől még a vállalkozás bevétele a földalapú támogatás,

Mivel a támogatást kizárólag bankon keresztül utalják, így szerintem  a vállalkozás bankszámláján  a helye. Várd meg mások véleményét is. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: iluci » szer. feb. 24, 2010 4:20 pm

Szia!

Aki az MVH-nál jogosult volt beadni területelapú támogatási kérelmet azt illeti meg a támogatás, és ez adóköteles bevételnek számít. Iluci

iluci

Vissza: Egyéni vállalkozók