Nem lesz semmi probléma belőle. Egy olyan nyomtatványt kell kitölteni, ami alkalmas arra, hogy egyik számláról a másikra átvezettessük, így oda fog kerülni ahova a kötelezettséget előírták. Mint a fenti hozzászóló is leírta erre a célra a 0717-es átvezetési nyomtatvány szolgál, amit papiralapon is és elektronikus uton is továbbitani lehet az APEH felé.
Szia Növénydoktor és Többiek!
Utólagosan kérek elnézést hogy félretájékoztattalak anno a járulék-számlával kapcsolatosan!
Szeptembertől a nyugdíjas 9%-os eü.szolgáltatási járulékát nem a 124.sz. EB Alpra, hanem a 152.sz. Eü.hozzájárulás kell utalni. Tehát 0717-es nyomtatványon vezesdd át légyszíves!!!
Csak azért vagyok ilyen "okos", mert ma kaptam meg levélben az Apeh-tól hogy adóhiányom van a 152-es adónem számlán, melyet a visszajáró adómból átvezettk erre. (én a 124-re kértem az átvezetést a 0653-ban. megnéztem a folyószámlám, most ott túlfizetésem van) Üdv:Napraforgó
Sziasztok!
Kiváncsiságból megnéztem egy 2006. december végén megszűnt kieg. ev. folyószámlakivonatát. Minden bevallása fel van dolgozva, a 0653-as is, volt neki 5 %-os baleseti járuléka, 10 %-os eü.szolg.járuléka, be is vallottam a 0653-ason, a 124-esen mindkét összeg túlfizetésként szerepel, nincs terhelve, viszont a 152-esen sincs terhelve. Most nem értem. Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég