Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mire számíthatok???

Egyéni vállalkozók

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: HANGA » vas. szept. 13, 2009 3:14 am

Kérdésedben   az  AM  az  adómentest  jelent,  ha  jól  értem és nem alkalmi  munkavállalói  könyvet.

Kérdés,  hogy  korábban  volt-e  adóalapod,  szja.  És  fizettél-e  rendesen  jövedelem után  adót,  vagy  mindig  nullára hoztad  ki.    Ilyen  megbizólevél  szövegezéssel  akár   vagyonosodási  vizsgálat  is  indulhat,  vagy miután  betekintettek  az  iratokba  átfordulhat  vagyonosodási  vizsgálatba.  

HANGA
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: F.Juli » vas. szept. 13, 2009 3:15 am

Nekem is volt ellenőzésem az egyik könyvelt cégemnél egyes adókötelezettségek teljesítésére. Az értesítésben a munkaszerződéseket, jelenléti ívet, 08-asokat és a bérszámfejtéssel kapcsolatos dolgokat kérték, ennek ellenére fel is hívtam az ellenőrt, hogy vigyek-e még valamit azon kívül, amit olvastam. Újra felsorolta amiket leírt, felhívta a figyelmemet az aláírási címpéldányra és a meghatalmazásra  és egyáltalán nem vette rossznéven, hogy telefonáltam. Amikor bevittem az anyagot, azt mondta, hogy ha valamire még szüksége lesz, fel fog hívni. 28 napig volt benn az APEH-ban az anyag, a napokban telefonáltak, hogy mehetek érte és minden rendben volt. Nekem ebben az évben két különböző jellegű ellenőrzésem volt, mind a két esetben olyan adóellenőrrel találkoztam, aki "csak a munkáját végezte". Remélm Neked is hasolnó tapasztalataid lesznek.

Üdv: F.Juli

F.Juli
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: nyár » vas. szept. 13, 2009 6:20 am

Szia!

Lehet, hogy az alanyi mentesség átlépése miatt a kibocsájtott számláidat nézi, feltétlenül kérdezd meg, hogy konkrétan mit kér. A fejleményről értesíts minket.

Üdv.: Ica

 

nyár
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: SZESZE » vas. szept. 13, 2009 6:26 am

Sziasztok!

Biztosan rendes lesz Veled is a revízor, nekem mostanában jó tapasztalataim vannak! A cégbíróság által töröl cégemnek - tényleg szép levelet kaptam erre vonatkozóla az APEH-tól  - utólag adószám nélkül, feldolgozzák a bevallásait! Amikor bemutatkoztam telefonon,  az osztályvezető hölgynek, már tudta ki vagyok! Nagyon ritka az ilyen eset, de ha látják és bizonyítható, hogy az ember jóhiszeműen végezte a dolgát, tényleg vállalkozásbarátok!

Mindenkinek szép vasárnapot!

 

 

 

 

SZESZE
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: legradi1 » vas. szept. 13, 2009 7:36 am

Catlakozom az előttem szólókhoz.Amit kérdeztem és írtad is,mindenképp vedd fel vele a kapcsolatot az apehossal telefonon,sok minden kiderülhet egy telefonos beszélgetésből is.És az is igaz,hogy vannak rendes ellenőrök is.Az átlépés miatt AM.ből lehet igen a vizsgálat,hozzánézik a költségeidet is,és hát a 853-as bevallásod is sokat mondhat.Írd majd meg hogy mi volt.

legradi1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: hmariann75 » vas. szept. 13, 2009 9:25 am

Igen átléptem Áfa körbe december végén. ez kb 10 számlát érint, (de nem nagy tétel pár 1000 ft) A 0853 bevallásomban kevés nyeerségem lett, mert az árúkészletem   növekedett az előző évhez képest, + még volt valamennyi veszteségelhatárlásom, amit igénybe vettem és ezen felelüli rész után pedig megfizettem az szja-t.

Nagyon rendesek vagytok, hogy segítetetk köszönöm szépen mindenkinek !!!!!!

Természetesen értesítelek benneteket, hog ymi is törtét, ! de azért a gyomrom mint az öklöm és azért félek is. 

 

 

hmariann75
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: hmariann » kedd dec. 15, 2009 9:12 pm

Kedves mindenki!

Átestem a vizsgálaton. Külön köszönöm azoknak akik azt tanácsolták, hogy vegyem fel a kapcsolatot az ellenőrrel. (nagyon igazuk volt, jó néven vették) Engem és az alklmazottam mindennemű papírjai kellettek de semmi más. Bemenetem az irataimmal és kiválogatták mi kell. (munkaszerződés, jelenlétiív és tőlem gyed/gyes igazolás stb, Nagyon rendesek voltak. Megkérdeztem miután jól elbészelgettünk, ahogy irataim válogatták,  hogy mi alapján hívtak be. Válaszuk hogy a gép kidobta hogy nem fizettem járulékot magam után. (de a gép azt már sajnos nem tudta hogy én gyeden voltam és azért o a bevallásom.

Köszönöm mégegyszer Kellemes ünnepeket mindenkinek.

hmariann
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Mire számíthatok???

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » kedd dec. 15, 2009 9:17 pm

Szia!

Köazönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. Azért az érdekes, hogy nem veszik észre maguktól, hogy GYEd miatt nem fizeted a járulékokat magad után... Ennyit a sokmilliárdért beszerzett hiper-szuper szoftverükről... :)

Andi

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég