Sziasztok!
Alanyi mentes főfoglalkozásu egyéni vállalkozó, akinek alkalmazottja nincs, visszaadta váll.igazolványát ma. Milyen nyomtatványokat kell a megszünés miatt beadnom és milyen határidőben?
Köszönöm Napraforgo2
Sziasztok!
Alanyi mentes főfoglalkozásu egyéni vállalkozó, akinek alkalmazottja nincs, visszaadta váll.igazolványát ma. Milyen nyomtatványokat kell a megszünés miatt beadnom és milyen határidőben?
Köszönöm Napraforgo2
Szia!
1041-en "kijelenteni" pár napon belül, 01-es (szakképzési...), IPA, NYENYI, ezekre úgy tudom 30 nap a határidő.
0953-on SZJA (majd 2010-ben).
Talán nincs más. Üdv:Napraforgó
Szia !
0958-on is jelentsd a megszűnést. A bevallási időszaknak én 05.01-05.11-et írnám. A járulékokat erre az időszakra időarányosan számold. Nem tudom, hogy hogy jelentetted a 0958-at havonta. Minimálbér után fizette a járulékokat?
Folyószámla kivonatot is nézd meg! Ha valamelyik adónemen van túlfizetés, a másikon tartozás, akkor én csinálnék egy átvezetést a 0917-en.
Üdv:
Szia!
A 0958-at havonta jelentettem, a járulékot 100eft/hó után fizette. Év elején a 09Ny-en nyilatkoztunk a 0908 és a 0901-ről. A 0958-at megszünés után hány nappal kell beadni?
Üdv. Napraforgó2
Szia !
Nekem január 6-án szűnt meg egy főállású Ev. ügyfelem. Én a 0958-at január 21-én adtam be. A 958-as tájékoztató szerint soron kívül kell beadni ilyenkor a bevallást. APEH Ügyfélszolgálat szerint a vállalkozói igazolvány leadása után 30 napon belül.
Üdv.
Még egy kérdés! Ez a vállalkozó őstermelő is. Ezzel mi történik?
Üdv.
Az őstermelői igazolványa ugyanúgy megmaradhat. Az független a vállalkozói igazolványtól.
Mezőgazdasági tevékenysége még fenn állhat.
Szerintem.
Sziasztok!
Őstermelőként megmarad ugyanazzal az adószámmal. Üdv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég