Adófórum

Adózási és számviteli információk

Heti 40 órában főállás,mellette vállalkozói.

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: Stella36 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni abban, hogy ha heti 40 órában főállásom van és mellette vállalkozóim, akkor milyen járulékfizetési kötelezettségeim vannak?Kell-e a bevételből SZJA előleget fizetnem?Bevallási kötelezettségem van-e havonta?2006.11.hó-ban váltottam vállalkozóit és év végéig nem származott bevételem belőle.Kellett volna-e fizetnem bármilyen járulékot?Még nincs könyvelőm, ezért vagyok tudatlan.Bocs a naív kérdésekért, de nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: Judit

Stella36

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. feb. 09, 2007 7:26 pm

Szia! Amennyiben bevételed nem származott, akkor nincsen sem Szja, sem járulék fizetési kötelezettséged. Bevallási köt. van 2006 évre b e kell adni a 06584-es t 0-san és azon lehet nyikatkozni  , hogy nincs alaklmazott, valamint 0653-ast  i s elkell készíteni azon kell a munkáltatód igazolása alapján a keresetedet beállítani, a 13-as táblát pedig a vállalkozásoddal  kapcsolatosan levezetni, amennyiben kölrtség merült fel azt mindenképen be kell állítani és veszteségként a köv.évre vinni, ha az sem volt akkor 0-san A határidő a 06584-es nek 02.12 .a 0653 pedig 02.15-e. Mária 
valterjozsefne

Vissza: Egyéni vállalkozók