Helló!
100 pontért valaki tud értelmes indokot mondani, hogy miért vezet egy egyéni vállalkozó naplófőkönyvet? (az azért mert ezt választotta nem ér)
Helló!
100 pontért valaki tud értelmes indokot mondani, hogy miért vezet egy egyéni vállalkozó naplófőkönyvet? (az azért mert ezt választotta nem ér)
Szia!
Valószínűleg az okos ügyintéző, vagy még okosabb ismerőse tanácsolta neki az okmányirodában. Én is hallottam olyan ötleteket egyéni vállalkozóktól, hogy a hajam az égnek állt. És erre mondták, hogy ez a tuti.
Incike
Sziasztok!
Én sem a pontért írtam, elfelejtettem megjegyezni. Én sem vezetek naplófőkönyvet, egyszer egy évig vezettem, de nagyon megutáltam. (Enézést). A pénztárkönyves progimban külön lehet választani a pénztárt és a bankot.
NEM KELL PONT! :-)))
Incike
Sziasztok!
Én vezetek naplófőkönyvet EV-nek. 2 okból. Egyrészt amikor vállalkozni kezdett akkor még volt olyan EV aki a nyereségadó hatálya alá tartozhatott és nekik kötelező volt a naplófőkönyv, másrészt az egyszeres könyvvitelben számomra ez a jobbik rossz. Egy könyvön belül szinte minden analítika adott és zártabb rendszer is, mint a pénztárkönyv.
De kinek a pap, kinek a papné....
Üdv: P.Zsuzsa
Szia Ani!
Nekem is :))))
Üdv:
P.Zsuzsa
Az indokaim:
1. pénztárkönyvet akkoriban csak a nyomtatványboltban láttam- kézzel írták
2.A kettős könyvelési rendszerrel naplófőkönyvet is kaptunk- adott volt a progi
3.Nem ismertem még a Kardos Juditot, aki szuper pénztárkönyveket készít excellben
4.Mivel kettőst tanultam csak- közelebb áll hozzá technikailag-nem vezetek analítikákat, még a járulékok is "kifutnak", partnerekre folyószámla készíthető,...stb
Hát így kora reggel ennyi jut eszembe!
Üdv:Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég