Oldal: 1 / 1

hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Ancsylla1
Szép napot kívánok! Van egy egyéni vállalkozóm, aki hamburgert, melegszendvicset és süteményt szeretne árúsítani egyetlen üzletben. Milyen kritériumoknak kell eleget tennie, hogy az ÁNTSZ-nek megfeleljen? Ha abban kaphatnék segítséget, hol nézhetek ennek utána, azt nagyon megköszönöm.

hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: szer. nov. 26, 2008 9:39 am
Szerző: hvanna

 

Szia !

Én nem tudok olyan oldalt javasolni Neked ahol egyhelyen minden információt megtalálsz, de nincs kizárva hogy valaki tud ilyet.

Mivel a váll tevékenység  friss éltel( hamburger) előállitás és a sütik, ezért olyan alkalmazott kell a válallkozáshoz aki szakképzett.

Mivel élelmiszerről van szó: kell 

1.)egészségügyi kiskönyv. az alkalmazottaknak

2.) szerintem kell HACCP is 

3.) az alkalmazott dolgozókra  a foglalkozás egészségügyi vizsgálatra szerződést kell kötni egy eü.intézménnyel.

4.) az üzlet kialakitásra kell tüzvédelmi szabályzat

5.) Munkavédelmi szabályzat

6.) Pénztárgép beszerzés 

Egyenlőre ennyi.

üdv:hvanna 

                                
 


hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: szer. nov. 26, 2008 9:53 am
Szerző: pseniko

Szia!

Konkrét tanáccsal nem tudok szolgálni. A legjobb, ha bemegy az ÁNTSZ-hez, vagy felhívja őket mert ebben ők a legilletékesebbek. A működési engedélyt pedig csak akkor kapja meg, ha megfelel az összes ÁNTSZ-es kritériumnak.

Enci


hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: szer. nov. 26, 2008 10:01 am
Szerző: Ancsylla1
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, a dolgozóval kapcsolatos elvárásokkal tisztában voltam. Inkább az üzlet kialakítása a fontosabb, hiszen összeállított élelmiszerről és kész süteményről van szó, ezeket hogyan kell tárolni az eu-s szabályoknak megfelelően. Próbáltam az ÁNTSZ honlapján keresgélni, de nem jutottam előbbre, ezért gondoltam, itt is érdeklődöm, hátha van valakinek ezirányú tapasztalata.  

hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: szer. nov. 26, 2008 10:17 am
Szerző: pseniko
Próbáltam én is utánanézni az ÁNTSZ honlapon, nem sok sikerrel.  Mint könyvelő mondom, hogy lehetőleg ez legyen a vállalkozó gondja, nézzen utána ő.  Hát igen, ha ez ilyen egyszerű lenne.  Sajnos én is beleestem ilyen csapdákba, hogy majd utánanézek és ebből ilyen fél napos utánanézések lettek.      Enci

hamburger- és süteményárus

HozzászólásElküldve: pén. dec. 12, 2008 10:35 am
Szerző: harira1
Az ÁNTSZ-nél lehet tanácsadást kérni (persze nem ingyen, néhány ezer forintról van szó). Itt mindent elmondanak,lehet kérdezni, illetve, ami később még fontos lehet, írásba is adják. Jobb előbb kérdezni tőlük, általában jó pontnak számít később az engedélykérelem elbírálásánál is.