Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kell-e vállalkozói igazolvány

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok fórumozók!

A napokban érdekes kérdést tettek fel nekem: Ha valaki jutalékhoz jut egy hálózatépítő cégből (ha minden igaz, akkor külföldi jövedelemként, bár ebben sem vagyok bizos, hszen a céget Magyarországon is bejegyezték) kell-e hogy kiváltsa a vállalkozói igazolványt, ha megszűnik a jelenlegi munkaviszonya?

Tud ebben valaki segíteni?

baloghnehajni

HozzászólásSzerző: hvanna » hétf. szept. 08, 2008 6:27 am

Szia Hajni !

A cégnek dolgozó személy milyen jogviszonyt létesitett ezzel ahálózatépitő céggel, ez kérdés.

Megbizták?Szerződést kötöttek? Gondolom ez a személy főllásu munkaviszonya mellett végezte eddig.  A hálózatépitő cégek általában  alvállalkozókkal dolgoznak, ahhoz hogy a jutalékához hozzá jusson  ki kell váltani a vállalkozói  igazolványt, - számlázza a végnek- ha ezt akarja főtevékenységként ,  és biztosíott akar lenni, miután a munkaviszonya megszünt.

üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: baloghnehajni » hétf. szept. 08, 2008 4:54 pm

Szerintem konkrét szerződésről itt nem beszélhetünk. Azzal, hogy regisztrálta magát a cég honlapján, elfogadta a feltételeket (ezt még nem mazsoláztam ki teljesen), és a cég felhívja rá a figyelmet, hogy bizonyos összegek adómentes juttatások (a saját vásárlásai utáni árengedmények), a hálózatépítésből származó jutalék pedig adóköteles.

Hajni

baloghnehajni

Vissza: Egyéni vállalkozók