Sziasztok!
Melyik bevalláson kell zárást csinálni az EV-hez? Mert tavaly a 71-esen kellett, de idén az már csak céges.
Sziasztok!
Melyik bevalláson kell zárást csinálni az EV-hez? Mert tavaly a 71-esen kellett, de idén az már csak céges.
Szia!
Az egyéni vállalkozónak jövőre a 0853-ason kell bevallania. (Megszűnéskor le kell adnia a 0858-ast, ha nem kieg. tevékenységű, a 0801-est, a 0865-öst, ha áfás, a 08T1041-est, a nyenyit, az iparűzési adót.)
Üdv.Mari
0858-as bevallás: az egyéni vállalkozó saját magára vonatkozó adó- és járulékbevallása a bevallással még le nem fedett időszakról
0808-as bevallás: az egyéni vállalkozó alkalmazottakra vonatkozó adó- és járulékbevallása
0801-es ha van kötelezettsége, ha nincs 0858-on jelöli
0865-ös bevallás: az általános forgalmi adó bevallása
08T1041 jogviszony megszűnése
NYENYI-adatszolgáltatás: az egyéni vállalkozó saját magára és alkalmazottaira vonatkozóan is
Záró iparűzési adóbevallás.
A 0771 nincs , helyette sincs semmi a vállakozással kapcsolatos bevallást majd a 853-ason kell leadni.
Írj egy gondolatot, majd fogadd el a saját válaszodat, mivel nem maradnak pontjaid a további kérdésfeltevéshez.
Üdv.
Nekem olyan problémám lenne, hogy ha a másodállású vállalkozó tavaly kiváltotta ugyan munka mellett a vállalkozói igazolványát. de sem tavaly, sem idén nem szerzett semmilyen jövedelmet és most vissza is adja az igazolványt, akkor ugye semmilyen jövedelme nem keletkezett. Tehát vállalkozói kivétje sincsen, járulékot sem fizetett. Ebben az esetben lehetséges az, hogy a 0858-as bevallást nem kell beadnia? Természetesen alkalmazottja sem volt, nem volt áfás sem, így sem a 0808-asat, sem a 0801-est, sem pedig a 0865-öst nem kell. A 08T1041-es, a Nyenyi és az iparűzési marad csak, ha jól gondolom. Kérlek, erősítsetek meg! Bár arra már nem emléxem, hogy a T1041-esen egyáltalán bejelentettem-e... :(
Üdv, Szilvi
Szia Ani!
Köszönöm válaszod, végül mégis a 0858-as bevallást töltöttem ki nullásan és azon jelöltem, hogy nincs kötelezettsége a 0801-esen. Biztos, ami biztos alapon. Üdv, Szilvi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég