Adófórum

Adózási és számviteli információk

vállalkozói igazolvány csere káosz

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: Cininéni » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Gondoltam, indítok ebben a témában egy kéréssort, ime egy tanulságos pld:

VÁLLALKOZÓI IGAZOLVÁNY CSERÉJE: SEMMI BONYODALOMMAL NEM JÁR??????????!!!!!!!!DEHOGYNEM!

ADOTT EGY VÁLLALKOZÓ AKI MÁR MEGETTE A KENYERE JAVÁT, FAXOKAT, NYOMTATÓKAT SZERVIZEL MÁR TIZENÖT ÉVE MINT VÁLLALKOZÓ ELŐTTE PEDIG 8 ÉVIG MINT ALKALMAZOTT.

A VÉGZETTSÉGE SZÁMÍTÁSTECHNIKAI MŰSZERÉSZ, A KISUJJÁBAN VAN A SZAKMA, RENGETEG KISEBB TANFOLYAMOT VÉGZETT A SZAKMÁBAN, DE MÉGSEM IRODATECHNIKAI MŰSZERÉSZ VAGY ÜGYVITELTECHNIKAI MŰSZERÉSZ. MEGJEGYZEM: ILYEN OKTATÁSSAL BIRÓ ISKOLÁK, TANFOLYAMOK MÁR 15 ÉVE SEM VOLTAK.

ÉS A VÉGZETTSÉGE NEM FELEL MEG A TEVÉKENYSÉGI KÖRÉHEZ, SŐT AZ ELEKTRONIKAI MŰSZERÉSZ ALKALMAZOTT SEM MEGFELELŐ, AKI SZINTÉN 15 ÉVE EZT A MUNKÁT VÉGZI.

EGYSZERŰEN RÖHEJ. EBBEN AZ ESETBEN CSUPÁN EGY ÉLET OMLIK ÖSSZE.

KÉRDEZEM ÉN, MOST MI A JÓ FENÉT TUD CSINÁLNI?

Kft-ben, bt-ben ki a csuda nézi, hogy megvan-e a végzettség, vagy megint csak ev.-kel foglalkoznak?

Cininéni

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » csüt. ápr. 03, 2008 6:22 pm

Úgy sejtem, ebben a körben a GKM lehet az illetékes, kellene kérni eg y állásfoglalást az oktatási osztályuktól, hogy milyen végzettség, illetve gyakorlat elfogadható ehhez a tevékenységhez. Aztán ezzel ismét próbálkozni.
aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: Cininéni » csüt. ápr. 03, 2008 7:10 pm

Szia Anikó!

Bocsánat de a GKM röviditése a Gazdasági-Kereskedelmi Minisztérium? Mert nekem más nem jut eszembe, és gondolod, hogy ők ezt tudják? Vagy én értlemezem rosszul a GKM-et.

Cininéni

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. ápr. 03, 2008 7:25 pm

Szia Cininéni!

Nem vigasztalásul csak ha már: a kft-k és bt-k esetében is kívánalom a megfelelő végzettség legfeljebb nincs annyira "szem előtt" jelenleg ez a kérdés. Amikor pl. a saját társaságunkat alapítottuk a Cégbíróság kérte a végzettséget igazoló okmányokat.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. ápr. 03, 2008 7:49 pm

Sziasztok!

Biztosan a hivatal embere válogatja a váll.ig.cseréhez szükséges dokumentumokat. Én is megtettem a napokban, és csak azt "töröltették"  ki, ami telephely-engedélyhez kötött és gyakorlatilag nem folytatom.  A többire azt mondták, hogy nem kell "okmány", azt annakidején  igazoltam. 

De hogy mégis mit tehetne? próbáljon beszélni a jegyzővel, ugyanis "annakidején"  nekem sem akarták beírni a kereskedelemre vonatkozó adatokat, mivel azt akkor "kereskedelmi szakiskolához" kötötték, nekem pedig erre technikusi végzettségem volt. Az föl sem merült bennük, hogy a "magasabb" végzettség megfelelő. Egyeztetnem kellett a jegyzővel ..... Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. ápr. 04, 2008 9:03 am

Igen, a gazdasági  minisztériumra gondoltam mint ágazati szervr. Bár lehet, hogy mégis szakképzés a dolog lényege, és akkor inkább az okt.minisztérium. Eszembe jut még az ipartestületek orsz.szövetsége is, de az nem hatóság. Annyira sokat változtatnak ezeken a rendszereken, nagyon nehéz követni. Tel: (1) 354-3140 Talán még ők tudnak a legtöbbet segíteni, merre indulj tájékozódni. Az elutasítást írásban megkaptátok? Nem volt benne valami jogszabályi hivatkozás? Abba lehetne kapaszkodni.
aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: Cininéni » pén. ápr. 04, 2008 5:00 pm

A gazdasági minisztérimban fog próbálkozni, aztán a kamarának is ir. Utána járt, és egyáltalán nem is inditanak ilyen jellegű tanfolyamot, sőt azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyintéző 2001 óta dolgozik a helyén és azóta nem is hallott ilyen tanfolyamról.

De amúgy is, már idős lenne a tanuláshoz és pénze sincs rá.

Egyébként csak a helyi, okm.irodában lehet elintézni a vállalk.igazolványt, vagy máshol is? Itt azt mondja úgy beszéltek vele, mint a kutyával.

Cininéni

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. ápr. 04, 2008 5:17 pm

Hát sok sikert kívánok neki. Nem hinném, hogy most az a megoldás lenne, hogy el kellene végeznie egy tanfolyamot, amihez képest a tudása többszörös. Ami az okmányirodákat illeti, nekik a jegyző a felettes szervük, annak pedig a regionális közigazgatási hivatal. A stílus sajnos az emberre utal... valaki hatalmat kapott és azzal nem szolgálni akar...

aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. ápr. 04, 2008 5:20 pm

Szia! Megyén belül biztosan tudom,  hogy lehet másik okmányirodánál intézni ügyeket. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Tivadar77 » szomb. ápr. 05, 2008 8:06 am

Szia Cininéni!

Írtam a saját kérdésfeltevésem topicjába is ezzel a témával kapcsolatban.

De most ez az utolsó mondat felháborított, emiatt írok ide is. Hogy-hogy úgy beszéltek vele, mint egy kutyával? Mit képzelnek ezek az általunk eltartott személyek? Kinek a pénzén éldegélnek? Szóval az a véleményem, hogy pontos helyszín, név megjelöléssel levelet kell írni a jegyzőnek, az illetékes közigazgatási hivatalnak a megalázó eljárásról. Az ügyet kötelességük lesz kivizsgálni! Legalábbis pár éve még az volt.

Tényleg csak sok sikert tudok neki kívánni és kitartást! Ebben az országban már lassan minden területen a farok csóválja a kutyát, de majd lesz ez még másként! :)  

Tivadar77

Következő

Vissza: Egyéni vállalkozók