Meglepődtem most kicsit ... valamelyik évben azért kellett önellenőriznem, mert a pótkocsikat előzőleg 20 %-al vettem figyelembe ... na, most jól felment a vérnyomásom ...
Meg tudnál győzni, hogy egy nyergeshez kapcsolt félpótkocsi valóban 20 % ?
Meglepődtem most kicsit ... valamelyik évben azért kellett önellenőriznem, mert a pótkocsikat előzőleg 20 %-al vettem figyelembe ... na, most jól felment a vérnyomásom ...
Meg tudnál győzni, hogy egy nyergeshez kapcsolt félpótkocsi valóban 20 % ?
winzol, ha még itt vagy.
Nem úgy gondoltam, hogy az 5 milla 2010-ben egy összegben költség lesz, hanem az 5 millát azonnal kivezetem, és elszámoltnak tekintem az ÉCS-t ... mivel a fejl. tartalék tul. képpen egy előrehozott ÉCS.
Bocs. amiért nem fogalmaztam pontosan. Így is egyetértünk ?
DE holnap még visszatérek, remélem Te is a 20 - 14,5 %-kal kapcs.
Járműnek minősül az általában közforgalmi (forgalmi) rendszámmal ellátott - közúti, vízi,
vasúti és légi közlekedési jármű.A szállítóeszközök és hírközlő berendezések körébe tartozik általában a vállalkozás keretébenanyag- és árumozgatás céljára használt emelő,
daru, rakodógép, szállítótargonca, szállítószalag,szállítópálya, a konténer, a híradástechnikai gép és készülék (pl. a vezetékes és a vezeték nélküli
hírközlő eszköz és berendezés).Érzékeled a különbséget??? a pótkocsi jármű, mert forgalmi rendszáma van...de pl egy rakodó gépnek nincs....
Szja TV,11 mell II fejezet Écs szabályai fogalmak, ab pont.... remélem meggyőztelek....na húzok mert elég volt a mai napból:) Jó éjt!
Zoli,
Csak nem hagyott nyugodni a téma ... Találtam itt ezen a fórumon is, akik a 14,5 %-kal értenek egyet ... Egyébként én anno, mikor évekre visszamenően önrevízióztam emiatt, kértem APEH-tól is véleményt, mert nem akartam semmiképp változtatni. DE kénytelen voltam ... akkor totál meggyőztek... nem is értem most miért bizonytalanodtam el.
Remélem holnap jársz erre és folytatjuk.
Amúgy a magyarázatod logikus, de sajnos nem győztél meg, pontosan a VTSZ szám miatt ...
Jó Éjt!
Sziasztok! Sztem a pótkocsi VTSZ száma 8716, nem számolható 20%os écsi. Igaz hogy ez egyéni vállalkozónál érvényes, , társaságnál nézzetek utána. Üdv. Ani
igen, igazad van, a tao tv. valóban nem engedi meg a 20%-ot:
"b) 20 százalékos kulcs alá tartozó tárgyi eszközök
A HR 8701 vtsz.-ból a járművek, valamint a HR 8702-8705, 8710, 8711 vtsz.-ok.
c) 14,5 százalékos kulcs alá tartozó tárgyi eszközök
Minden egyéb - az a)-b) pontban fel nem sorolt - tárgyi eszköz."
Zoli!Engem nem győzött meg az APEH Főrevizora !!! hogy miért ?
„a vontató vagy a félpótkocsi önállóan semmire sem alkalmas, gyakorlatilag kvázi összeaktíválandó”Ezt a mondatot nem is igazán értem. A pótkocsi önálló tárgyi eszköz. Egy példát írok: nálunk pld. 2-3 db félpótkocsival több van állományban, mint vontató. Erre a „hatékonyabb” munka miatt van szükség. Mivel aktiválom össze ezeket a pótokat ?
„ A kolléga szerint akkor van jelentősége a félpótkocsi vtsz8716-nak, ha pl azt önállóan mondjuk bérbe adom”
Köszi … szóval ha bérbe adom, akkor más az ÉCS ??? ez még viccnek is rossz … :-)
„ha pl veszek egy szgép alaplapot stb, mindent ami kell egy konfiguráció működéséhez , azt is össze kell aktíválni.”Rossz példa !!! ezt természetesen össze kell aktiválni …
„az ő ellenőrzési gyakorlatukban”Az ellenőrzési „gyakorlatuk” nem írhatja felül a Tv- t. !!! komolyan mondom, már rosszul vagyok amikor ilyet hallok.
„Beesik az eső?:))) „
Igen, néha beesik…. J Nekem 2007-ben esett be, amikor is a 2003-2004-2005-2006-os éveket emiatt önellenőriznem kellett … nem szívesen tettem, mindent megtettem ellene, mivel a különadótól kezdve a deminimisig mindent érintett … napokig dolgoztam vele.
Tulajdonképpen számomra is érthetetlen a mai napig hogy miért nem 20 % … de mivel az az 5,5 % nálam igen nagy adóhiánnyal járt volna, bevállaltam az önellenörzést, - abból baj nem lehet alapon – és azóta is 14,5 %-kal veszem nyilvántartásba a félpótkocsit/pótkocsit. Ha mégsem így kell/ett volna, akkor nem adóhiányom, hanem adótöbbletem keletkezik, és azért nem büntetnek J))) max. „szabálysértés” … DE nem adóhiány J)))
Ha Téged megnyugtatott a FŐrevizor, akkor áldásom rá … csakhogy ő nem fog melletted állni szükség esetén ezt Te is tudod jól ... még azért sem vállalnak felelősséget amit leírnak ... :-))
Ennyit szerettem volna mondani.
Kíváncsian várom a további fejleményeket ezügyben.
Szióóóó
Nem irigyellek, és nagyon sajnálom, mert rengeteg munkával fog járni ... :-(((
Megvallom őszintén"ráéreztem" ... uis amikor fentebb írtad, hogy zártvégű lízinggel vásárolsz, rögtön az ugrott be, hogy nem- e pótkocsikat, és szándékosan írtam a 7 év 14,5 %-ot ... és bejött ... női megérzés ... :-)))
Azért megjegyzem, picit sikerült elbizonytalanítanod, még a Fábryt sem tudtam nézni ...
üdv....
Jó munkát, további szép napot!
Ui: Az emaillel lehet hogy élni fogok, mert visszaolvastam a korábbi hozzászólásaidat, igencsak egyezünk pár dologban ..
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 68 vendég