Adófórum

Adózási és számviteli információk

Napi pénztár záróegyenleg

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: MonokiM » csüt. jan. 29, 2009 3:43 pm

Sziasztok!

Háááát beruházni kell. Kell venni egy kártyásfizetéstlehetővétevő bizgentyűt. Aztán meg, meg kell barátkozni a bankok díjaival (a bankok ugyanis arra törekednek, hogy minél több pénz folyjon át rajtuk és minél nagyobb banki jutalékuk legyen). Itt emlékeztetnék a 250ezer Ft-os készpénzfizetési korlátra is. Meg kell állapítsam, hogy a banklobby még mindig ki tud csikarni a törvényalkotókból és belőlünk ezt-azt. Elég furcsának találom, mert már ott tartunk, hogy abban sem lehetünk biztosak, hogy amelyik bankban a pénzünk van, az biztonságos-e és nem épp a "párna alatt" kéne tartanunk. Ilyen a világ, mi "kisemberek" ebbe nem tudunk beleszólni, minket irányítanak mindenféle szankciókkal. Ha nem teszünk eleget, büntetnek. A bank meg szépen kijelentheti, hogy csődbe ment. Ez egy szabad világ - a bankoknak. Üdv.: Margit

MonokiM

HozzászólásSzerző: thzs » csüt. jan. 29, 2009 4:32 pm

Sziasztok!

Andi, tényleg jó lenne ha megkérdeznéd. Én egyik hölgyet sem ismerem. De ha jól értelmezem, akkor a banki befizetés mindenképpen "vezeti" a pénztári kiadást. Még úton lévőnek sem kezelheted.

Bár, ahogyan írom, nem lehetséges, hogy a pénztárgépek lezárását javasolta a következő nap reggel? És ebben az esetben nyílván a meglévő forgalom már a mai dátummal írható, elvonulhatnak a bankba, azon a napon történik a ki- befizetés. Akkor csak évvégén az utolsó napon kell figyelni. Ezt a pénzkezelést viszont nehezíti szerintem az, hogy nagyon sok helyen sok a kp, amelyet nem tudnak egész éjszakára olyan módon elhelyezni, hogy az biztonságos legyen. Lehet hogy erre gondolt a Gróf Gabriella?

Üdv:Zs.

thzs

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » pén. jan. 30, 2009 6:52 am

Szia!

Nem, kifejezetten arra az esetre mondta ezt, amikor a napi bevételt már nem tudják bevinni a bankba aznap.

Ha bankba befizetsz, mindig szerepel a dátum mellett az időpont is, így könnyen megállapítható, hogy vajon a zárás előtt, vagy már utána fizették be (melyik nap forgalmához tartozik). De az tény, hogy ha a napi pénztárzárás másnap történik, akkor azt nagyon nehéz (sőt, szinte lehetetlen) a könyvelőprogrammal kezelni, muszáj kézzel vezetni a pénztárjelentést.

Andi

nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szomb. jan. 31, 2009 1:42 pm

Sziasztok!

Megkérdeztem Tomcsányi Erzsébetet, szerinte nem lehet másnap zárni az előző napot. Ezek után szívesen megkérdezném Gróf Gabriellát, vajon ő mire alapozta a nagyonis határozott kijelentését.

(Szerintem meg is fogom kérdezni)

Andi

nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: M.Éva » szomb. jan. 31, 2009 1:53 pm

Miért kell naponta zárni a pénztárt?

Én havonta zárom és akkor kell megfelelni a napi átlagos egyenlegnek,nem?

Azért vannak falun  kis cégek, bank nélkül! 

Éva

M.Éva

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók