Adófórum

Adózási és számviteli információk

EV naplófőkönyv

Egyéni vállalkozók

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » szer. dec. 17, 2008 7:08 am

Sziasztok!

Én vezetek mind a kettőt, mármint pénztárkönyvet és naplófőkönyvet is kb. fele-fele. A nagyobb ev-nek vezetem a naplófőkönyvet, főleg ahol alkalmazott van .

A követelések-kötelezettségek rovatok az ami kicsit többet ad, jobban átláthatók az esetleg kifizetett fizu előlegek, vagy letiltások,partnereknek esetleges túlfizetések, illetve maga a járulékok, adó, munkavállj levonások befizetések.M. Éva 4.ponti válasza .(Bár a 3. is tetszett :-))

Azért megjegyzem, tökéletesen megfelel még ezek miatt is a pénztárkönyv(enyém is vezet bank-pénztár analitikát is) .Én úgy gondoltam kipróbálom a naplófőkönyvet is, külön vettem anno, és ha már megvan akkor használom. Meglennék azért nélküle is.

Én kérek pici pontot! Jól jön majd a pontbeváltó időszakban, ha rendelni akarok valamit.

( ugye csajok???:-)))

Üdv Gabi

GyörgynéGabi

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: Incike » szer. dec. 17, 2008 7:34 am

Sziasztok!

Én csak 2000-től könyvelek, tehát nekem adott volt a számítógépes program. Nem kellett kézzel papíron dolgozni. Ezért volt ilyen az első reakcióm.

Jó lenne az ev. véleményét is megtudni, mert idáig csak a mi szempontjainkat olvastam. Sokszor a kezdő ev. már a kész vállalkozói igazolvánnyal keres könyvelőt, és már nem sokat lehet tenni. Év végén tudunk csak váltani vele egyetértésben.

A pont  azért nem kell, mert a meglévő kérdésekből, válaszokból nagyon jól kiokosodom. Néha én is kérdezek, erre elég a meglevő pontom. Részemről megszavazom Gabinak a pontot.

Incike

Incike

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: GyörgynéGabi » szer. dec. 17, 2008 7:40 am

Köszönöm!

Azt nem értem, miért is kell ev-t megkérdezni? Hozzám is jönnek úgy is , hogy már a kezükben van a váll ig.Ott még nem  kell döntenie a könyvvezetés módjáról. Én döntöm el gyakorlatilag miben akarom könyvelni, vagy ha maga könyvel akkor ő. Most már nem is kell jelenteni, beírni sehová sem, hogy naplót vagy pt könyvet választott .

Szerintem.

Üdv Gabi 

GyörgynéGabi

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. dec. 17, 2008 8:09 am

Ez így van! Nem tartalmazza már e bejelentőlap a kv módját. A változást sem kell már jelenteni.

Én pénztárkönyv-párti vagyok. Az én programom is tud szűrni pénztárra, bankra, bevételtípusokra, rovatszámokra, stb, és tudom nyomtatni a papíralapú formátumot is.

Üdv: Nelly

tothkornelia69

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: Incike » szer. dec. 17, 2008 8:15 am

Bocsánat, igazatok van.

Incike

Incike

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: vargapal » szer. dec. 17, 2008 8:34 am

Hú látom nagyon negatív fogadtatásra talált a kérdésfeltevésem módja. Bocs, nem akart benne semmi negatív lenni, csak motiválni akartam a válaszadást egy olyan kérdésre, amire a válasz másnak evidens lehet.
Egyszerűen csak értetlenül állok az előtt, hogy átvettem/átveszek most több ev-t, akiknek naplófőkönyvet vezettek. Azt hittem nekem esett ki valami de nagyon az alapoknál, és nem akarok hülyeséget csinálni, ezért tettem fel a kérdést (ezek szerint rosszul megfogalmazva)

A válaszokat köszönöm. Az analitikás megbontásban lehet valami, bár én rlb pénztárkönyvet használok, amit szerintem betegre lehet paraméterezni (igaz, jól ki kell találni melyik funkciót mire használja az ember)

vargapal

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. dec. 17, 2008 8:39 am

Szia! Nem volt ebben semmi negatív fogadtatás, csak lehet hogy nem jól fogalmaztam meg.Azt akartam érzékeltetni, hogy nulla pontért is kapsz választ,nem fontos a motiváció. Üdv. Ani
adotanacs

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » szer. dec. 17, 2008 9:09 am

Sziasztok!

Milyen analitikát vezettek még a naplófőkönyv mellett?

nagyne_karola

EV naplófőkönyv

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » szer. dec. 17, 2008 9:23 am

Sziasztok !

Éva köszönöm a válaszodat, valóban írtam pénztárkönyvet és ezt használom. Részletező analitikákkal kiegészítve. Ezért nem akarok pénzt kiadni, mert minden tétel beütésével látom az eredményt.......(fizetendő adókat) kis vállalkozóknak ez elég.

Naplófőkönyvre akkor fanyalodtam (és írtam), amikor Alapitványt könyveltem szivességből, és neki az kellett. Excelben sem jó, mert nehéz átlátni nagy terjedelme miatt. A papiralapúhoz 2 db íróasztal kell, akár csak a Pravdához (azt nem olvasom !).

Én a pénztárkönyvre szavazok !

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók