Sziasztok!
Férjem 2009 szeptemberétől egyéni vállalkozó, de ezt 36 órát meghaladó munkaviszony mellett teszi!
Eddig is magam készítettem az adóbevallásainkat (csak a sajátunkét, nem vagyok könyvelő!!!), úgy gondoltam ez is menni fog, de most "megremegett a lábam". Milyen nyomtatványokat kell neki kitöltenem a 0953 mellett? És a 0953-on belül mi az, ami más, mint ha nem lenne vállalkozó? És milyen más nyomtatványt kell (adóbevallástól függetelnül) év elején benyújtani? Vagy csak kezdőként kellett több mindent?Az iparűzési adót hol, mikor, kinek kell megfizetni?
Próbáltam visszaolvasni, de belekeveredtem a sok információba. Pl. valakinek írtátok, hogy töltse ki a 1058 Ny-t. A férjemnek is ki kellene tölteni? És miért nem találom én a 10Ny nyomtatvány? Mert hogy ezt is ajánlottátok kitölteni? Egyre nagyobb a káosz a fejemben :(, légyszíves segítsetek nekem!!!
Egyébként lett minimális (2000,-) haszna a vállalkozásból, tehát nem 0 az eredménye. Van egy alkalmazottja is. Minden infót szívesen megadok, ha túl általános voltam.
(és még valami: én vezetem a pénztárkönyvet, de jól jönne néha egy kis "súgó". Tudtok esetleg ajánlani olyan könyvet, folyóiratot, weboldalt, ahol "naprakészen" találok hasznos infót ehhez?)
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!!!
Mariann