Sziasztok,
Van egy egyéni vállalkozó, aki 2010-től szüneteltette a tevékenységét, és 1011.11.03-án megszüntette azt. Akkor egyedül a 1158-as bevallással volt problémám, amit nem adtam be, mert a NAV ügyfélszolgálat még visszahívásban is megerősített, hogy nem kell beadni.( kár, hogy nem vettem fel a beszélgetést) Most derült ki egy más ügyben, hogy be kellett volna adni 11.01.-11.03.közötti időszakra, amit pótlólag be is adtam, a 02-lapon jelöltem az 51-es kódot, és így 0-ásan adtam be.
Visszajött a bevallás 2 hibaüzenettel:
x038: Nem esik bele az időszakba,vagy egyéni vállalkozó.. tevékenységének szüneteltetése vége dátum kitöltött a törzsnyilvántartás szerint: ekkor a bevallási időszak kezdő napja a szüneteltetés vége dátum || 1 nap
nos, ha megszűnt a tevékenysége 11.03-án, és úgye ez a szüneteteltetése vége is,akkor nem adhatok be bevallást, 11.04-el kezdődően?
M221 kód: Arra az időszakra nem nyújtható be 1158-as bevallás,amikor nyilvántartásunk szerint szüneteltette a tevékenységét.
Ezek szerint 11.03-ra: 1 napra kellene beadni? DE ahhoz, hogy 0 legyen, be kell írnom, hogy miért szünetelt aznap a biztosítás?
Szerintetek , hogyan kellene kitölteni?
Köszi előre is: Ildi