Ezt a fajta adózói gyakorlatot nem birja követni az apeh rendszere. Ha egyszerre küldesz mindent, bejelentő, áfa bevallás előfordul, hogy a bejelentőt előbb feldolgozzák, mint az áfa bevallást, és utána meg nem tudják vissza állítani a törzset.
Volt konkrét esetem, ahol egy évig küzdöttünk. Már minden osztálynak be küldtem levélben mi történt, miket küldtem be mindig minden hibás volt. Akiről beszélek 2008-ban visszaadta EV, utána őstermelő lett 4 hónapig, évváltás következett. Majd pályázott és a pályázathoz vállalkozónak kellett lenni kapott uj áfás adószámot. Őstermelőként alanyi mentes volt.
Mivel minden bevallással elkéstél, a következőt tanácsolnám. Először zárd le az EV záró áfa bevallás 2009.01.01-10.08-ig. Tippem szerint ez éves bevallás lesz. Várd meg amig ezt a bevallást feldolgozzák. Utána Küld el a bérbeadás áfa bevallását 11.03-tól 12.31-ig. Tippem szerint ez negyedéves bevallás lesz.
Ha már a törzset átállitották a bérbeadásra, akkor bármit küldesz hibás lesz. Főleg, ha uj adószámot kapott. Ami biztos, mert a bérbeadók 7-es, az EV 5-ös 6-os kezdetü adószámot kapnak.