Egészen biztos vagy abban, hogy szakképesítéshez kötött a nádazó tevékenység? Egyébként feltételes módban írtam, hogy ellenőrizhetik a szakképesítés meglétét. Előzőleg az okmányirodánál személyesen kellett az EV igazolványt kiváltani, minden esetben kérték a tevékenység végzéséhez szükséges végzettséget igazoló okiratot (ha szakképésítéshez kötött tevékenységet kívánt végezni az EV.) Ma elegendő bejelenteni az EV tevékenység kezdését és mint már írtam is, a bejelentő felelőssége, hogy a megfelelő okiratokkal rendelkezzen, azt nem kell bemutatni csak akkor, ha esetlegesen ilyen irányú ellenőrzést kap. Ez pedig nyílván majd akkor fog bekövetkezni, ha esetlegesen a munkáddal kapcsolatosan minőségi kifogás lép fel, s a megrendelő reklamál. Összefoglalva: amennyiben szakképesítéshez kötött tevékenységet kíván végezni az EV., akkor lényegtelen, hogy azt főtevékenységként, vagy melléktevékenységként végzi, ahhoz szakmát elismerő okirat tartozik. Jelen pillanatban ennek meglétét nem ellenőrzik. Az EV tevékenységet bejelented mindkét tevékenységi körre, mert enélkül nem tudsz számlaképesen dolgozni, s bármelyik tevékenység bejelentésének hiányában a munkát sem végezheted legálisan. A magyar ember módfelett találékony, e problémát is át fogod tudni hidalni.
S a konkrétan feltett kérdésed: "De akkor milyen megoldásd lehetne kitalálni az én esetemre?" A vállalkozási tevékenység bejelentése, aminek alapján elkezdheted a vállalkozást. Sok sikert kívánok hozzá.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 26 vendég