Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megnéznétek: pénztárgép használata

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: ildibf » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

nagy gondban vagyok: a húgom egyéni vállalkozó:Ruházati és egyéb konfekcionált termékek javítása 952911 a tevékenysége.

A 24/1995 PM rendelet 1.sz.melléklete (a pénztárgép kötelező  használatáról szól): a c.pontja visszahívatkozik a 133/2007.(VI.13) Korm.rendelet 2.sz.mellékletében szereplő üzletre.

Ha megnézem azt a mellékletet, a 8800 Egyéb személyi- és háztartási cikk javító műhely,fiók felsorolás utolsó mondata: és további fel nem sorolt személyes és háztartási cikk javítása szerepel. Szerintetek ide tartozik a Ruha javítása?

Mert ha igen:

- akkor kötelező a pénztárgép használata.  És mit lehet tenni a 2008-as,2009-es évekkel, ha kézi nyugtát adott?

- és az SZJA tv., ha bejelentkezik átalányadósnak, akkor a 80 % ktg.hányad fog rá vonatkozni.

Legyetek szívesek, aki tud, segítsen. Köszönettel: Ildi

ildibf

HozzászólásSzerző: kovalkata » hétf. feb. 01, 2010 5:13 pm

Szia Ildi!

A kérdés első felére adok választ: igen, neki kötelező, mert péntárgép alól csak a fordrász és kozmetikus kivétel, ha nem árul árut is az üzletben, hanem csak szolgáltatást végez. Szerintem az eddigi évekkel már nem tudsz mit csinálni.

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: violetta01 » kedd feb. 02, 2010 2:21 pm

Szia!

Kérdésed második felére, igen a válasz természetesen csak akkor ha főállású vállalkozó. Szja tv. 53.§ 1/b, 3/f pontok alapján, a ruházati cikkek javítása az SZJ 52.74.

Szerintem sem tud mit tenni visszamenőleg. Péntárgépet kell venni az meg egyből elárulja hogy nem használhatta 2 éve ha most vette.

Üdv. Ibi

violetta01

Vissza: Egyéni vállalkozók