Adófórum

Adózási és számviteli információk

Átalányadó 2010. év

Egyéni vállalkozók

Átalányadó 2010. év

HozzászólásSzerző: mats » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Jó estét a még ébren lévőknek!

Átalányadós fodrász vagyok. A bevételem 20%-a után kellett eddig adóznom és a 87 500,- után fizettem a járulékot. De most 2010-ben elakadtam. Szuper bruttósítás (a nyavalya törje ki!). Szóval a SZJA-t a bevételx20%x1,27% után fizetem? A járulékokat meg 89500,-x1,27 után fizetem?Nekem is kell a munkaerő piaci járulék 1,5 || 1%-át fizetnem?

Hálás köszönetem annak, aki felhomályosít ezekben a kérdésekben.  Üdvözlettel, Piroska.

mats

Átalányadó 2010. év

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. jan. 30, 2010 10:42 pm

Szia!   Vizsgáld külön-külön a dolgot:   Van az SZJA vonal: ,  ami nálad az átalányadó alap (bev.20%-a) +27% adóalap kiegészítés után..  val.szeg: 17%.

Van a járulékfizetési kötelezettség: ahol:  Az átalányadó alap (tehát bev.20%-a) , de havi átlagban legalább a tev.-re jellemző kereset... ha a tev. jell.keresetet nem éri el az ...............

A TB járulékalap után (amihez már nincs köze semmilyen szuperbruttónak)  a TB járulékokat fizetni kell, a munkaerőpiaci járulékokat is..  ( Az, hogy mennyi legyen a TB járulékalapod összegszerűen, azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, az biztos, hogy normál esetben nem lehet kevesebb, mint a minimálbér), Üdv.

melcsi62

Vissza: Egyéni vállalkozók