Adófórum

Adózási és számviteli információk

0953 önellenőrzése

Egyéni vállalkozók

0953 önellenőrzése

HozzászólásSzerző: carol » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tisztelt Fórumozók,

egyéni vállalkozóm bevallását elküldtem, amikor is kiderült, hogy van biztosítási kedvezménye. Szeretném önellenőrízni a bevallást. Kérdéseim: az eredeti bevalláson tehetem meg? A 16-os lapon kell kimutatni az adókülönböztet, viszont nem tudom mi lesz az alap, illetve ott valahogy arra utalnak a kitöltési útmutatóban, hogy a munkáltatótól kapott igazolásokban bekövetkezett változásokra vonatkoznak ezek a sorok. Hogyan kell eljárnom helyesen?

carol

0953 önellenőrzése

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 22, 2010 6:36 pm

Szia! Önellenőrizni az eredeti 53-as bevalláson tudsz, de csak akkor, ha lejárt a beadási határidő 02.25 e. vállalkozó esetében. Én még nem ismerkedtem az új nyomtatvánnyal, de biztosan lesz aki segít a többi kérdésedben, de valami előző évről úgy rémlik van amit elfogad alap nélkül is ki kell próbálni, ha hibátlan, akkor semmi gond. Mária

valterjozsefne

0953 önellenőrzése

HozzászólásSzerző: tevike » pén. jan. 22, 2010 10:19 pm

A biztosítótól kapott igazoláson rajta van az adókedvezmény alapja és az adókedvezmény is. Mivel itt visszajár adó, nincs önellenőrzési pótlék.
tevike

0953 önellenőrzése

HozzászólásSzerző: JKJudit » kedd feb. 02, 2010 5:07 pm

Február 25 után fogok tudni beadni önellenőrzésként. A 16-os lapon az szja-nál írj be nullát és akkor elfogadja a program is, az apeh is. Nekem is volt tavaly ilyen problémám, így elfogadták.
JKJudit

Vissza: Egyéni vállalkozók