Szia !
Annyiban tudok segiteni hogy ajánlom egy-két oldal elolvasását a témában..
2010. január 1-től jelentős változások az egyéni vállalkozók életében
http://kamara.dravanet.hu/csmkik/index.php?id=2596
Szia!
Először is azt kell tisztázni, hogy számlás fuvarozást szeretne- e végezni, vagy csak a saját portékáját ... mivel fuvarozói tevékenységet említettél, gondolom számlásat.
Az okm. irodában a vállalkozói igazolványhoz eddig sem kérték csak a megfelelő jogosítványt, vagy ha alkalmazott fog vezetni, akkor az ő munkaszerződését, valamint igazolást arra vonatkozóan, hol parkolnak a járművek.
Ami ettől kicsit bonyolultabb, a Nemzeti Közlekedési Hatóság közúti árufuvarozói engedélyének beszerzése, mert csak ennek birtokában végezhetó a közúti árúszállítás. Bizonyos feltételeknek meg kell felelni ... (pénzügyi, szakmai,)DE ezt nem sorolnám fel, a www.nkh.hu oldalon szépen minden fel van sorolva mi szükséges a belföldi, ill. a nemzetközi árufuvarozáshoz.
Ha valamit nem értesz, írd meg konkrétan a kérdést és megpróbálok segíteni.
Szia Kriszta.. igazad van.., a percek alatt vállalkozás alapitást nem én állitom:). az sem percek lesz.. az ügyfélkapu perces témája el sem értheő épp most :) hanem az irója, tudom más engedély és pl EUS vizsga buszvezetőnél hónapokba telik..
üdv:hvanna
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, még nem volt időm végig átböngészni, és a leendő ügyfél is csúsztatott, majd szerdán jön megbeszélésre, így én is kaptam egy kis időt rá. Remélem így már össze tudok szedni mindent ami kell, ha valami kérdésem mégis lesz, majd még jelentkezem :-) Köszi!!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 50 vendég