Adófórum

Adózási és számviteli információk

mit tegyek? sürgős

Egyéni vállalkozók

mit tegyek? sürgős

HozzászólásSzerző: keaton11 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Segitők!

22 éves egyetemista diák vagyok! Egy pénzügyi cégnek hála januártól már nem üzemelő egyéni vállalkozásomban adótartozásom van, viszont adótartozásom kifizetését sajnos nem tudom teljesiteni! Munkahelyem februártól megszünt és diákként még a megélhetés is gondot okoz! Ráadásul a könyvelőm minden papírommal együtt hirtelen eltünt! Elérni telefonon nem tudom, így Önökhöz fordulok. Mit tudok ilyen esetben tenni? Nagyon félek a végrehajtástól, nincsen semmi a nevemen, fogalmam nincsen, hogy mit tegyek! Kérem segítségüket!

Köszönettel:

egy kétségbeesett diák 

keaton11

mit tegyek? sürgős

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. dec. 30, 2009 6:55 am

Első lépésként a könyvelődet mindenképp meg kell találnod. Utána a papírok birtokában kérheted az APEH-től a tartozásod elengedését vagy részletekben való megfizetését. (Mekkora összegről van szó?)

A követeléseidet a pénzügyi szolgáltatótól miért nem tudod behajtani?

szedlacsek

mit tegyek? sürgős

HozzászólásSzerző: kovacs.attilane » szer. dec. 30, 2009 7:22 am

Kedves Diák!

Lehet az APEH-nál méltányosságból elnegedést kérni. Ha ez nem sikerül, még mindig ott a fizetési halasztás vagy részletfizetés vagy a három lehetőség ötvözete. A szükséges nyomtatvány az APEH honlapjáról (www.apeh.hu) letölthető, az eljárás illetéke 2.200 Ft. De legjobb, ha először írsz egy levelet a lakóhelyed szerint illetékes APEH Fizetési Kedvezmények Osztályához, amiben leírod a történetedet, erre fognak válaszként küldeni a fent említett nyomtatványból, így is nyerhetsz némi időt.

Ildi

kovacs.attilane

Vissza: Egyéni vállalkozók