Kedves Ani!
Megfogadom a tanácsodat, és köszönöm a sok segítséget.
Szívből kívánok minden jót! Zsuzsi
U.i: azért, ha a fiam mégsem adja vissza a vállalkozóit, akkor előfordulhat, hogy még valamikor zavarlak.
Kedves Ani!
Megfogadom a tanácsodat, és köszönöm a sok segítséget.
Szívből kívánok minden jót! Zsuzsi
U.i: azért, ha a fiam mégsem adja vissza a vállalkozóit, akkor előfordulhat, hogy még valamikor zavarlak.
Kedves Ani!
Egy évvel ezelőtt kértem Tőled néhány tanácsot, és Te jószívvel válaszoltál. Eljött az idő, hogy a fiam visszaadja a vállalkozói igazolványát most januárban. Az elmúlt években vett néhány un. kisösszegű tárgyi eszközt. Tudom, a vállalkozás utolsó napjával leltárt kell csinálni. Az SZJA tv-ben azt olvastam, hogy a leltári érték a beszerzési ár 50 %-a.Ezt az értéket be kell vételeznem. A vállalkozás 2001-ben indult. Addig vissza kell mennem? Szerinted célszerű lenne a régebbieket most 2010. december 31-el selejtezni? Esetleg valakinek eladni? Vagy azokkal már ne foglalkozzak? 2010-ben egy 6oE Ft körüli és egy 70e Ft körüli tárgyi eszközt vásárolt. Előtte 2006-ban vett egy 95e Ft-os erősítőt. Sajnos a 2005-ben vett 2 db egyenként 58e Ft-os hangfal vásárlást elszúrtam, mert egy összegben elszámoltam költségként, holott tudom, hogy csak 50e Ft-ig lehetett volna. A fiam alanyi mentes, és bután úgy gondoltam, hogy a kisösszegű tárgyi eszköz beszerzésnél minden esetben a nettó összeget kell néznem az 50e Ft-os határhoz. Mindegy, ez már így volt. Tehát visszatérve a kérdésemhez, mit tanácsolsz, hogy kezeljem ezeket az eszközöket? Amit lehet, jó lenne még 2010-ben rendezni, mert januárban már csak egy kisebb összegű számlát fog kiállítani, és már adja is vissza a vállalkozóit. Költséget sem nagyon tud már elszámolni. Tehát nem lenne jó, ha a tárgyi eszközeinek 50 %-os értéke megnövelné a 2011-es bevételét. Lehet, hogy egy kicsit zagyván írtam, de Te biztosan tudod, hogy mit is akarok kérdezni.
Várom mielőbbi válaszodat: Zsuzsi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég