Sziasztok!
Írtam én egy szép hosszú elmélkedést rögtön az első válasz után, mely persze sikeresen elszállt, amin aztán úgy felhúztam magam, hogy nem is törődtam vele többet. A lényege tulajdonképpen az volt, hogy a rendszer ezt a témát is nagyon felemásan kezeli. MIndkét fél hibás valahol, s én szívem szerint leadóztatnám a jogosulatlanul beütött összeget annak rendje és módja szerint önálló tévékenységből származó jövedelemként. Igen, durva.
A legdurvább persze, hogy az illető Ev még a fáradtságot sem vette, hogy elolvassa azt, amit aláírt, amikor visszavonták az igazolványát. Meg persze az is durva, hogy az okmányirodában azt mondják nekik, hogy per pillanat nincs dolguk, mert nincs megszünő bevallás.....no koment.
(Hogy kezdők nehogy félreértsék az iménti mondatot: Egy halom bejelentenivaló van ilyenkor!!!)
Az eredeti kérdés egy sor problémát vet fel pl bérek tekintetében is. Bár nincs említve, tehát valszínű nem volt alkalmazott.
Egébként Madora100 értelmezése helyes, azzal, hogy alaposan meg kell szűrni a költségszámlákat.
Üdv: Edit